Spring naar content

In de Checklist: Privacyvriendelijk AB-testen zonder toestemming laten we – de naam zegt het al – zien dat vooraf toestemming vragen voor het doen van een AB-test niet altijd nodig is. We gaan in dit document in de op wet- en regelgeving, de uitzondering voor analytische cookies in Nederland en de Google Analytics-uitleg van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De checklist is niet getoetst bij de Autoriteit Persoonsgegevens en enkel een interpretatie van de bekende wet- en regelgeving. Wij zijn van mening dat het met de juiste waarborgen mogelijk is om zonder toestemming op een privacyvriendelijke manier AB-testen uit te voeren in lijn met de wet. In de checklist, gemaakt in samenwerking met Cloud Nine Digital, zetten we deze 8 waarborgen voor je op een rij.

DDMA Checklist – Privacyvriendelijk AB-testen

Download (1 MB)

Ben je DDMA-lid en heb je een vraag? Stuur een mailtje naar legal@ddma.nl

Naomi van der Louw

Legal counsel

Janus de Visser

Operations Director bij Cloud Nine Digital

Ook interessant

Lees meer
AVG |

KNLTB-zaak over gerechtvaardigd belang naar hoogste EU-rechter

In 2020 legde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een boete op aan de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Volgens de AP heeft de KNLTB onrechtmatig tegen betaling persoonsgegevens van KNLTB-leden…
Lees meer
AVG |

Hoe is het eigenlijk met… de e-Privacyverordening?

De Europese wetgever introduceert het ene wetgevingsvoorstel over online reclame en marketing na het andere. Interessant genoeg is het ene wetsvoorstel snel klaar, terwijl vergelijkbare voorstellen jaren ogenschijnlijk bewegingsloos in…
Lees meer
AVG |

Google Analytics 4: de oplossing voor datadoorgifte naar de VS?

Er is inmiddels al veel gezegd over de besluiten van verschillende Europese toezichthouders over Google Analytics. In specifieke gevallen wordt de webanalytics-tool illegaal bevonden, omdat er persoonsgegevens worden doorgegeven naar…