Spring naar content

Mag ik deze mail versturen? Kan ik dit bestand inzetten voor Facebook Custom Audiences? Wat moet ik doen bij een datalek? Hoe verkrijg ik geldige toestemming voor telemarketing? Voor alle juridische vragen die verbonden zijn aan data en marketing kun je als lid bij de DDMA Legal Helpdesk terecht. Iedere dag van de week staan onze Legal Counsels voor je klaar om telefonisch of per mail jouw vragen te beantwoorden. Vanwege de diepgaande kennis van onze legals counsels op het gebied van privacywetgeving, reclameregels, technologie en ethiek weten zowel marketeers als juristen ons goed te vinden.

Frank de Vries

Team lead legal | Senior legal counsel

Naomi van der Louw

Legal counsel

Sara Mosch

Legal counsel

Allisha Hosli

Junior Legal Counsel

DDMA is dé branchevereniging voor juridische kennis biedt over de Nederlandse compliance regels. Wil je specifiekere ondersteuning of een op maat gemaakt juridisch advies, dan verwijzen wij je graag door naar onze legal partners.

DMCC begeleidt commerciële en non-profit organisaties in het behalen van compliance en kwaliteit in klantcontact. Organisaties hebben dagelijks interacties met hun klanten: persoonlijk, maar ook op afstand via telefoon, e-mail, chat en social media. De kwaliteit van deze contactmomenten is van groot belang voor organisaties. Kennis van toepasselijke wet- en regelgeving is daarbij onontbeerlijk. DMCC biedt organisaties praktische handvatten om privacy- en consumentenwetgeving in commerciële processen te implementeren en monitoren. Hierdoor worden commerciële kansen optimaal benut, zonder compliance risico’s.

W www.dmcc.nl

Internet en privacy, IP Advocaten is specialist in de juridische issues. Op basis van kennis van intellectual property en software/IT recht.

IP advocaten is opgericht door Juliette van Balen en Jacqueline Wièrdak. Betrokken advocaten met meer dan 10 jaar ervaring.

Singewald Consultants Group B.V. adviseert op het gebied van (complexe) juridische en management vraagstukken primair binnen de direct-/database marketing, distance selling, sales promotion, e-commerce en onderzoeksector. Daarbij richten zij zich vooral op nationale en internationale vraagstukken met betrekking tot wet- en regelgeving over het gebruik en bescherming van klant- en personeelsgegevens. Singewald Consultants Group is adviseert bedrijven en organisaties die het verwerken van persoonsgegevens onderkennen als een onderdeel van het primaire (bedrijfs-) proces of die persoonsgegevens verzamelen door middel van sales promotion technieken zoals promotionele kansspelen. Ook compliance trajecten en de inzet van een externe Data Protection Officer vormen belangrijke onderdelen van onze dienstverlening.

W www.privacy.nl

Data zijn de basis voor iedere onderneming. Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Dat kunnen gegevens van klanten en gebruikers zijn maar ook van medewerkers. De privacyregels bepalen wat een onderneming of instelling daarmee mag. Privacy en compliance met de privacyregels zijn extreem belangrijk, zeker onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De regels zijn streng en de boetes hoog. Het is daarom voor ondernemers en instellingen van belang hier goed mee om te gaan.

Hierbij kan VWS advocaten ondernemers en instellingen helpen. Zij geven antwoorden op alle vragen over privacy en het recht. Ze geven de onderneming of instelling alle gereedschappen om compliant te blijven  Het uitgangspunt is dat de ondernemer of instelling zelf grip krijgt op de goede juridische omgang met data. Ze zijn en worden geen uitvoeringsinstelling. Ze geloven in empowerment. De ondernemer of instelling doet zelf zoveel mogelijk en zij leveren gereedschap en springen in voordat het mis gaat. Ze beantwoorden snel en effectief de vraag of iets mag of niet en ze streven ernaar zo snel mogelijk overbodig te worden bij de dagelijkse omgang van de ondernemer of instelling met data. Ook om de kosten beheersbaar  te houden.

W www.vwsadvocaten.nl