Spring naar content

Wie kan gebruikmaken van de vertrouwenspersoon

In principe kunnen alle leden melding maken bij de vertrouwenspersoon als zij grensoverschrijdend gedrag ervaren. In de praktijk zal de vertrouwenspersoon vooral worden geraadpleegd door kleinere leden (1-50 medewerkers), die zelf niet over een vertrouwenspersoon beschikken en op zoek zijn dit op een onafhankelijke manier binnen hun organisatie te borgen.

De vertrouwenspersoon is er om meldingen van grensoverschrijdend gedrag op te vangen en om melders te ondersteunen, ongeacht de context waarin het zich voordoet. Dit geldt dus niet alleen voor interne situaties bij leden, maar ook binnen DDMA Commissies, DDMA Elites en andere DDMA-gemeenschappen en evenementen. De vertrouwenspersoon is er om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt binnen de DDMA-community. Samengevat kunnen de volgende profielen gebruikmaken van de DDMA vertrouwenspersoon:

  • Werknemers van DDMA
  • Vrijwilligers (commissie-, werkgroep- en juryleden) betrokken bij DDMA
  • Werknemers werkzaam bij leden van DDMA

Rapportage

Elk jaar maakt de vertrouwenspersoon de balans op en levert DDMA een rapport aan met cijfers over alle meldingen. Uiteraard blijven de personen die melding hebben gedaan en de organisaties waarbinnen grenzen worden overschreden anoniem. De cijfers geven inzicht in hoe vaak, hoe ernstig en in welke vorm grensoverschrijdend voorkomt binnen de sector.

Over dit initiatief

Met de aanstelling van een onafhankelijke vertrouwenspersoon sluit DDMA zich aan bij het initiatief van VIA Nederland, branchevereniging voor media, creatie en reclame, om een centraal meldpunt te creëren voor ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag, met als doel een veiliger werkklimaat binnen de marketingsector.

DDMA Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is er om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt binnen de DDMA-community. Als DDMA-lid kan je kosteloos gebruikmaken van de vertrouwenspersoon.

Gerda Arends-Ruitenberg

Vertrouwenspersoon | DDMA