Overzicht Actueel

Voice Explained: wat je moet weten over voice en de privacywetgeving (also in English)

Voice groeit in rap tempo uit tot een volwassen marketing- en communicatiekanaal. Maar zoals bij iedere nieuwe technologie zijn de regels niet allemaal duidelijk. Dat kan ervoor zorgen dat mooie plannen van marketeers stranden bij de juridische afdeling. Bij DDMA zien we het als onze taak om te zorgen voor duidelijkheid, zodat nieuwe kanalen optimaal benut kunnen worden. In deze Voice Explained lichten we samen met de experts uit de DDMA Commissie Voice de belangrijkste privacy-aandachtspunten voor het starten met voice toe.

Download hier de Voice Explained.

Download Voice Explained in English.

Meld je hier aan voor de Digital Talk over voice en privacy op 28 mei.

DDMA heeft sinds 2019 een Commissie Voice, met daarin de meest toonaangevende Nederlandse voice-experts van dit moment. Zij hebben ervaring met het begeleiden en uitvoeren van voice-trajecten bij grote organisaties, en signaleren daarbij dat er op het gebied van privacy nog veel onduidelijkheid bestaat. Er is veel mogelijk, maar daarvoor is van belang dat de juristen op tijd bij het project betrokken worden. Ook is er behoefte aan informatie voor die jurist. Hoe werkt voice, en wat zijn de belangrijkste privacyvraagstukken? Met dit document uit de Explained-serie, een samenwerking tussen de Commissie Voice en de juristen van DDMA, willen we de sector verder brengen bij de inzet van voice als marketingkanaal en mogelijke obstakels wegnemen.

Let op: het kanaal voice is volop in ontwikkeling, dat kan betekenen dat de informatie in dit document verouderd is. Wij zullen ons best doen om het document up-to-date te houden, maar zorg dat je ook de datum op de voorpagina controleert.

Download hier de Voice Explained.

Download Voice Explained in English.

Meld je hier aan voor de Digital Talk over voice en privacy op 28 mei.