Spring naar content

Commissie Influencer Marketing

Remas Haverkamp (Brandambassadors): “De effecten van influencer marketing gaan verder dan alleen brand awareness en sales”

Na bijna 10 jaar als communicatieman bij verschillende activatiebureaus, is Remas in 2004 zijn eigen bureau begonnen: The People. In 2008 richtte hij ook Brandambassadors op, waar hij ‘brand communities’ opricht voor grote merken en merken die groot willen worden. Remas: “Binnen mijn werk heeft data altijd al de basis gevormd. Met deze ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de data-driven marketingsector door de effecten van influencer marketing inzichtelijk te maken en te onderbouwen. Dat gaat veel verder dan ‘alleen maar’ brand awareness en sales. Het gaat juist ook om het versterken van merkbeeld, reputatie, geloofwaardigheid, consistentie, en natuurlijk merktrouw. Data gaat hierbij een steeds grotere rol spelen. Aan mij, en aan ons binnen de commissie, om met data te bewijzen dat influencer marketing voor merken een belangrijke meerwaarde heeft.”

Commissie Influencer Marketing

Leroy van Osch (VodafoneZiggo): “Influencer Marketing is here to stay, maar het moet transparanter”

De afgelopen jaren werkte Leroy veel samen met influencers en deed hij kennis op over Generatie Z. Dat begon zeven jaar geleden bij de NOS, waar hij het inmiddels beroemde Instagramaccount NOS Stories bedacht, een nieuwsmerk voor jongeren op social media. Met behulp van influencers wist hij de bekendheid en het bereik van het account op Instagram flink te vergoten. Ook in zijn tijd bij Pathé heeft hij een influencerprogramma opgezet, met (gesponsorde) content en offline events. Leroy: “Ik hoop dat ik met mijn kennis over en ervaring met influencers deze industrie naar een hoger niveau kan tillen. Ook de kennis over Generatie Z kan daarbij helpen. Uit mijn ervaring weet ik dat de meeste trends en innovaties ontstaan vanuit het gedrag en de behoeftes van deze doelgroep. Influencer Marketing is here to stay, maar het moet transparanter. Voor influencers én volgers.”

Commissie Creative

Didric van den Borne (Merkle Nederland): “Data en techniek scheppen de kaders waarin wij opereren”

Didric is Creative Director bij Merkle Nederland, van origine designer en zit sinds 2004 fulltime in het vak. Bij Merkle werkt hij aan marketing automation en helpt hij klanten met hun digitale transformatie. Didric: “Met onze creatieve afdeling proberen wij de contactmomenten langs de hele customer journeys van onze klanten onvergetelijk en waardevol te maken. Daarbij scheppen data en techniek de kaders waarbinnen wij opereren. Om de content die we daarmee maken schaalbaar te maken, gebruiken we steeds vaker onze eigen methodes, zoals smart production en content design systems.”

Commissie E-mail

Jasper Kolwijck (KPN): “Ik wil mijn ervaring gebruiken om de commissie te ondersteunen bij onderzoek en kennisdeling op het gebied van e-mail en marketing automation”

Na verschillende marketingfuncties bij KPN, is Jasper sinds kort de lead van het Email & Messaging team van KPN voor de consumenten- en zakelijke markt. Een mooie en uitdagende rol om de verschillende marketingteams te helpen e-mail nog beter in te zetten om klanten te tevreden te houden en langer aan KPN te binden. Jasper: “Met ruim 12 jaar (e-mail) marketingervaring vanuit zowel de bureau- als klantzijde wil ik mijn ervaring gebruiken om de commissie te ondersteunen bij onderzoek en kennisdeling op het gebied van e-mail en marketing automation.”

Bob Younge

Contentspecialist

Ook interessant

Lees meer
AVG |

DDMA Privacy Monitor 2023: Consumers increasingly willing to share data despite concerns about privacy remain considerable

The concerns about online privacy among Dutch consumers are just as considerable as they were 4 years ago: 2 out of 3 Dutch people (64%) are worried about this, to…
Lees meer
AVG |

DDMA Privacy Monitor 2023: Nederlanders meer bereid om gegevens te delen, zorgen over privacy blijven gelijk

De zorgen om online privacy onder Nederlandse consumenten zijn nog net zo groot als 4 jaar geleden: 2 op de 3 Nederlanders (64%) maakt zich hier in meer of mindere…
Lees meer
DDMA |

Directeur Diana Janssen vertrekt bij DDMA

Directeur Diana Janssen neemt na 17 jaar afscheid van DDMA, branchevereniging voor data en marketing. Vanaf 1 maart gaat zij aan de slag als directeur bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers…