Spring naar content

Over DDMA

DDMA is de grootste branchevereniging voor data en marketing en hét kennisplatform voor marketeers, dataspecialisten en privacy-experts. Meer dan 365 organisaties, waaronder KLM, WarChild, Van Gogh Museum, DPG Media, Philips, Artis en VodafoneZiggo, zijn lid van onze vereniging. We organiseren jaarlijks zo’n 60 grote en kleine evenementen en publiceren tientallen onderzoeken en whitepapers, waaronder 3 interactieve benchmarks op het gebied van, e-mailmarketing, telemarketing en social advertising.

Dit doe jij als Legal Counsel

Je werkzaamheden als jurist bij DDMA zijn heel afwisselend. In je mailbox staan vragen op je te wachten over targeting op social media, het gebruik van ChatGPT en hoe je nu ook alweer geldig toestemming vraagt voor het versturen van een nieuwsbrief. De ene dag hang je aan de telefoon met een lid over het gebruik van cookies op hun website, het andere moment spreek je op een groot congres over de toepassing van AI in online marketing. Tussendoor overleg je met je collega’s over de (online) legal masterclass die gepland staat en sluit je af met een discussie over de serie die je gisteravond hebt gebinged. Je volgt de laatste ontwikkelingen over Europese wet- en regelgeving zoals de AI Act en de laatste trends op social media. Aan de hand van deze ontwikkelingen en trends bedenk je zelfstandig een project om de sector te ondersteunen en te informeren. Je komt nog een besluit tegen van een Europese toezichthouder over een betaalmuur op Meta en verwerkt dit in een toegankelijk artikel voor marketeers. Aan het eind van de week staat nog een gesprek gepland met de Autoriteit Consument & Markt over de implementatie van de Digital Services Act in Nederland.

Dit ben jij

 • Je kunt zelfstandig werken en durft initiatief te nemen.
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd.
 • Je bent sociaal en staat altijd klaar voor je collega’s.
 • Je kunt juridische kennis toegankelijk maken voor marketeers, zowel in schrift als verbaal.
 • Je hebt een afgeronde master Nederlands Recht, bij voorkeur met een specialisatie in privacy-, informatie-, reclamerecht of technologie.
 • Je hebt affiniteit met (digitale) marketing en technologie.
 • Je hebt 0-4 jaar werkervaring.

Dit bieden wij

 • Een omgeving waar je een enorm netwerk kunt opbouwen bestaande uit gespecialiseerde juristen vanuit verschillende organisaties, professionals binnen de marketingwereld en stakeholders zoals toezichthouders, ministeries, universiteiten en de instituten van de Europese Unie.
 • Uitgebreide ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor initiatieven en ideeën. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe je denkt dat dingen beter of anders kunnen.
 • Werken aan het water in één van de gezelligste buurten van Amsterdam met de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een dienstverband van 32-40 uur. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring.
 • Je drukt je moeiteloos uit in het Nederlands, zowel in een gesprek als op schrift.
 • Afwisselend werk in een informeel, ambitieus en hecht team.

Bij DDMA hechten we veel waarde aan een diverse samenstelling van ons team. Kandidaten die bijdragen aan onze diversiteit nodigen we nadrukkelijk uit te solliciteren.

Enthousiast?

Ben jij beschikbaar voor 32-40 uur per week en sta je te springen om in deze functie aan de slag te gaan? Stuur dan vóór 4 maart een mail naar legal@ddma.nl en wie weet zit jij binnenkort bij ons aan de tafel! Heb je vragen? Neem contact op met Frank de Vries, Senior Legal Counsel, via bovenstaande e-mailadres of 020-4528413.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frank de Vries

Team lead legal | Senior legal counsel

Ook interessant

Lees meer
DDMA |

DDMA Commissie E-mail heeft twee nieuwe leden

De DDMA Commissie E-mail heeft er in de afgelopen maanden twee nieuwe leden bij gekregen. Niemand minder dan Carmen Ploeger, unit lead & senior email marketing engineer bij PI Marketing,…
Lees meer
Artificial Intelligence |

De grootste trends in data-driven marketing voor 2024 (volgens de commissies van DDMA)

Welke ontwikkelingen gaan ervoor zorgen dat jouw werk als marketeer, jurist of dataspecialist in 2024 ingrijpend gaat veranderen? Welke innovaties mag jij echt niet missen? Zoals elk jaar zetten de…
Lees meer
DDMA |

Call for participation opens for 3rd edition of GDMA’s International Email Benchmark

2023 was another big year for email marketers. Following on the success of the second edition, the Global Data & Marketing Alliance (GDMA) and the Dutch Association for Data &…