Spring naar content

DDMA-leden met een Postfilter-licentie zijn eind 2023 al door Stichting Postfilter op de hoogte gesteld van deze ontwikkeling. Maar omdat een gratis Postfilter-licentie deel uitmaakt van het DDMA-lidmaatschap vertellen wij vanuit DDMA graag meer.

Waarom de AVG-toetsing

De toetsing is noodzakelijk omdat:

  • Met de toets brengt Stichting Postfilter in kaart of het Postfilterbestand daadwerkelijk voor haar beoogde doel wordt gebruikt. Het is in ieders belang dat deze gegevens uitsluitend gebruikt worden op verzendbestanden op te schonen en up-to-date te houden en niet voor andere doeleinden.
  • Het is een noodzakelijke stap voor de duurzame inzet van het DM-kanaal en om het kanaal voor alle adverteerders in Nederland mogelijk te blijven maken.

Let op: als licentiehouder is het belangrijk dat je de toets haalt en dat zaken vanuit AVG-perspectief op orde zijn. Zo niet, dan kan Stichting Postfilter besluiten om het gebruik van het Postfilter op te schorten.

Kosten

Stichting Postfilter vraagt voor het afnemen van de AVG-toetsing €350,-. Vanuit Stichting Postfilter ontvangt jouw organisatie daarvoor een factuur. Wil je niet langer gebruik maken van Postfilter, dan kun je de licentie opzeggen vóór 1 februari. Je organisatie ontvangt dan geen uitnodiging voor de toets.

Bekijk vooraf de toetsvragen

Voor extra toelichting over de ‘wat, waarom en hoe’ van de AVG-toetsing en vóóraf inzicht in alle toetsvragen kun je je aanmelden voor een van de voorlichtingswebinars op:

  • 23 januari – 12:00-13:00 uur
  • 25 januari – 9:30-10:30 uur

Bob Younge

Contentspecialist

Ook interessant

Lees meer
AVG |

Postfilter introduceert verplichte AVG-toetsing

Stichting Postfilter introduceert een verplichte AVG-toetsing. Alle organisaties die van Postfilter gebruikmaken om hun bestanden voor ongeadresseerde reclamepost op te schonen en up-to-date te houden moeten eerst aan deze toetsing…
Lees meer
Legal |

Hoogste bestuursrechter: terechte dwangsom voor Uber Eats vanwege ongeadresseerd reclamedrukwerk

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland, heeft beslist dat Uber Eats geen flyers gericht ‘aan de bewoners van’ een bepaald adres meer…
Lees meer
DDMA |

DDMA start Commissie Post

DDMA, de branchevereniging voor datagedreven marketing, service en sales, is gestart met een nieuwe commissie voor het marketingkanaal post. De oprichting van de Commissie Post volgt op de aansluiting van…