In 10 stappen klaar voor de AVG

In 10 stappen klaar voor de AVG

Deel 3: De DPO & Privacy by Design

Deel 3: De DPO & Privacy by Design

De AVG brengt nieuwe verplichtingen met zich mee. Bijvoorbeeld het aanstellen van een Data Protection Officer, of DPO. Een van de meest gestelde vragen bij ons: moet ik een DPO? Daarom in deel 3 van onze voorlichting een handige checklist om daar achter te komen. Plus een FAQ over die DPO: wat moet die kunnen en wat gaat hij of zij doen? Een van de zaken die een DPO sowieso op zal moeten gaan pakken is Privacy by Design. En ook daar schreef onze legal counsel een toelichting bij. Kortom: deel 3 bestaat uit 3 handige documenten, waarmee je gelijk aan de slag kunt!

Vul hieronder je gegevens in (zodat wij kunnen checken of jouw organisatie inderdaad lid is). Wij sturen de documenten dan zo snel mogelijk naar je toe.

AVG documentatie aanvragen

  • Je ontvangt dan al onze updates rond de AVG en andere juridische onderwerpen, inclusief uitnodigingen voor events over juridische thema's.

Deel 2: Persoonsgegevens, de basics

Deel 2: Persoonsgegevens, de basics

Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming moeten marketeers (nog) zorgvuldiger omgaan met persoonsgegevens. Wij krijgen vaak de vraag of er een handleiding is voor de verwerking van deze gegevens. Daarom formuleerde onze Legal Counsel Sanne Mulder vier basisvragen die je altijd moet stellen als je persoonsgegevens gaat verwerken. Exclusief voor onze leden is dit een handige whitepaper geworden met daarin die vier basisvragen, maar ook: uitleg, voorbeelden en praktische tips. Onmisbaar voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt!

Deel 1: Meldplicht datalekken

Deel 1: Meldplicht datalekken

Boetes voor het niet melden van een datalek worden onder de nieuwe Europese privacywet een stuk hoger. Weet jij nog wat een datalek is? En wanneer is een lek een risico? Wat doe je eigenlijk als je een datalek hebt geconstateerd? Wij hebben exclusief voor onze leden een handig stroomschema ontwikkeld, dat je stap voor stap door het hele traject leidt. Voorkom boetes en zorg dat je dit schema altijd bij de hand hebt!

AVG voorlichting deel 1: Meldplicht Datalekken is verschenen in februari en je kunt het stroomschema nog aanvragen via het formulier bovenaan deze pagina.

Tien maanden lang pakken we iedere maand een thema uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en laten zien wat erover in deze nieuwe Europese privacywet staat, wat dit betekent voor organisaties en hoe je je op dat specifieke thema voorbereidt. Aan het eind van het jaar is de vernieuwde AVG proof audit van het Privacy Waarborg, dé manier om te zien of jouw organisatie klaar is voor de nieuwe wetgeving!

Dit zijn de thema’s:

Februari: Deel 1 Meldplicht Datalekken
Maart: Deel 2 Toepassingsbereik, Persoonsgegevens
April: Deel 3 De Data Protection Officer en Privacy by design

Live voorlichting deel 1 t/m 3: 20 april

Mei: Deel 4 Bewerkersovereenkomst
Juni: Deel 5 Toestemming

Live voorlichting deel 4 en 5: 22 juni 15.00 – 17.30 uur, DDMA kantoor

Juli: Deel 6 Handhaving en boetes
September: Deel 7 Right to be forgotten & dataportabiliteit & recht op inzage

Live voorlichting deel 7 inclusief korte terugblik deel 1 t/m 6: 28 september 15.00 – 17.30 uur, DDMA kantoor

Oktober: Deel 8 Privacy impact assessment
November: Deel 9 Administratieplicht
December: Deel 10 Profiling

Live voorlichting deel 8 t/m 10: 14 december 15.00 – 17.30 uur, DDMA kantoor

Meer juridische vragen?

Meer juridische vragen?