Overzicht Actueel

Verslag DDMA cijfersessie: Een wijnkelder vol fondsenwervers

fondsenwervers

Op donderdagmiddag 11 april zat wijnkelder Sous vol met 14 hoofden fondsenwerving voor de DDMA Cijfersessie. Tijdens deze jaarlijkse traditie bespreken de hoofden fondsenwerving de cijfers en wat ze het afgelopen jaar het meest heeft beziggehouden.

DDMA directeur Diana Janssen trapte de sessie af met een update over telemarketing en direct mail dossiers. Vervolgens heeft Robert-Jan van het Aidsfonds de deelnemers bijgepraat over de cijfers van 2018, die alle aanwezigen vooraf hebben ingestuurd. Tot slot heeft Jolan van SOS Kinderdorpen het laatste deel van de sessie voor haar rekening genomen. Aan de hand van de vragen ‘wat heeft intern de meeste discussie opgeleverd’ en ‘waar heb jij slapeloze nachten van gehad’ zijn de hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar besproken.

Aanwezige deelnemers: AMREF Flying Doctors, Artis, Artsen Zonder Grenzen, Aidsfonds, CliniClowns, Cordaid, Leger des Heils, Oxfam Novib, Simavi, SOS Kinderdorpen, Vogelbescherming, Wakker Dier en War Child.

Over de non-profit member meetups Hoofden Fondsenwerving

DDMA organiseert voor hoofden fondsenwervers drie keer per jaar een member meetup onder de noemer Haardvuursessie. Deze bijeenkomsten staan in het teken van onderlinge kennisdeling en zijn uitsluitend voor hoofden fondsenwervers die werkzaam zijn bij DDMA non-profit leden.

Op dinsdag 4 juni staat de volgende Haardvuursessie gepland, met op de agenda; Het nieuwe werken De nieuwe manier van werken!? Agile, scrum, holocracy, lean (etc.) voor non profits.

Werk je bij een non-profit en lijkt het je interessant? Kijk dan bij de ‘commissie updates’ op onze non-profit pagina of stuur dan een e-mail naar esthervandebovenkamp@ddma.nl.