Spring naar content

Uitdaging 1: Inzicht genereren of actie ondernemen: Attributie voegt alleen waarde toe als je acties aan inzichten verbindt. Optimaliseer eerst ieder kanaal en focus je daarna op de grotere cross-channelvragen.

Uitdaging 2: Het kiezen van een attributiemodel: Welk model selecteer je als datagedreven attributie niet mogelijk is?

Uitdaging 3: Het kiezen van een tool: Denk bij het kiezen van een tool op de beslissingen die je ermee kunt maken.

Uitdaging 4: De impact van branding: De impact van branding is vaak moeilijk te meten, omdat het een langetermijninvestering is. Gebruik brand trackers om je resultaten te valideren.

Uitdaging 5: De implicaties voor offline bedrijven: We laten voorbeelden uit de praktijk zien van bedrijven die online en offline touchpoints integreren.

Uitdaging 6: Attributie combineren met andere modellen: Attributie combineren met media mix modeling is cruciaal om het grotere plaatje te begrijpen.

Uitdaging 7: De validiteit van je analyse: Optimaliseer je strategie voordat je deze echt gaat testen.

Uitdaging 8: De validiteit van je resultaten: Dubbelcheck de validiteit van je resultaten door continu te blijven testen.

Benieuwd hoe je met deze attributie-uitdagingen om moet gaan? Download ‘The Ultimate Guide to Attribution’ hier.

Dit document is geschreven in samenwerking met experts van Google, iProspect, Nuon, bol.com, Nochii Online Marketing, Philips, Reprise, Greenhouse en De Nieuwe Zaak. De whitepaper is ook beschikbaar via het Think With Google-platform.

Judith Peters

Voomalig Conceptontwikkelaar & Project Manager Events bij DDMA

Ook interessant

Lees meer
DDMA |

DDMA organiseert DDMA NEXT: een nieuw congres voor beslissers

DDMA organiseert op 11 oktober 2022 in Capital C in Amsterdam een nieuw congres: DDMA NEXT. Onder de noemer ‘Shaping the future’ brengt de branchevereniging beslissers op het gebied van…
Lees meer
Influencermarketing |

Branche blij met duidelijkheid: extra regels en toezicht voor influencers met meer dan 500.000 volgers – Sector roept voorlichtingswebsite over regels in het leven   

Amsterdam, 17 mei 2022 – Influencers met meer dan 500.000 volgers vallen voortaan onder toezicht van het Commissariaat voor de Media. Zij krijgen te maken met extra reclameregels in de…
Lees meer
Search |

Simo Ahava (8-bit-sheep): ‘Technology doesn’t change the status quo. It’s how that technology is used’

Server-side tagging is often presented as the solution for problems relating to the sunset of third-party cookies. And although server-side would be a solution for a lot of companies, it…