Spring naar content

Case Shampoo Bars

Een schonere planeet begint met loyaliteit: hoe Shampoo Bars verandering teweegbrengt door gebruik te maken van de Customer Lifetime Value.

De jury vindt de campagne van Shampoo Bars de beste PPC-case van het jaar vanwege zijn bewonderenswaardige missie en strategische uitmuntendheid. Met als kernmissie het verminderen van het gebruik van plastic, hebben ze niet alleen een hoger doel gesteld voor hun merk, maar ook diepe betrokkenheid getoond bij hun publiek op milieuniveau.

Frederick Vallaeys, voorzitter van de SEA-jury: “De Shampoo Bars-campagne getuigt van de kracht van creativiteit en strategische planning, waarbij ze aantonen dat met een duidelijke milieumissie en innovatieve tactieken opmerkelijke resultaten haalbaar zijn, zelfs met een bescheiden budget.”

Case HEMA

Een cross-platform SEO-overwinning: hoe HEMA op TikTok, YouTube, Google, Instagram en Facebook domineert met data.

Op basis van slim gebruik van data slaagde HEMA’s creatieve organische multi-channel videomarketingstrategie erin om toprankings te behalen op TikTok en YouTube. Dat leidde tot aanzienlijk verbeterde posities in de Google-zoekresultaten voor zowel brede als zeer specifieke zoekwoorden.

Barry Adams, voorzitter van de SEO-jury: “De jury vond de gerichtheid van HEMA op opkomende zoekplatforms met videomateriaal zeer innovatief en creatief. De uitvoering was van topklasse, met uitstekende resultaten op videokanalen en organische zoekopdrachten. Een sterke campagne die veel waarde opleverde en laat zien dat zoekresultaten meer moeten zijn dan alleen tekstinhoud op webpagina’s.”

Een jury van internationale experts

Bij het beoordelen van de inzendingen keek de jury naar hoe de cases zich onderscheiden door helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord gebruik van data. De jury bestaat uit twee internationale teams van onafhankelijke SEO- en PPC-experts: Barry Adams (Polemic Digital), Frederick Vallaeys (Optmyzer), Arnout Hellemans (Online Markethink), Eline Barten (Wehkamp), Heather Physioc (VML), Anu Adegbola (PPC Live UK), Linda Hogenes (Coolblue), Michel Nienhuis (Google) en Martin Röttgerding (SEA Safeguard).

Bob Younge

Contentspecialist

Ook interessant

Lees meer
DDMA |

Shampoo Bars en HEMA winnen Friends of Search Awards 2024

Tijdens Friends of Search 2024 zijn de winnaars van de Friends of Search Awards 2024 bekendgemaakt. In de categorie ‘Beste SEA’ (PPC) ging Shampoo Bars er met de overwinning vandoor.…
Lees meer
Artificial Intelligence |

Interview Aleyda Solis (Orainti) | The (dis)advantages of Search Engine Experience

‘Search Generative Experience’ (SGE) is poised to be a game changer. How will it affect organizations? What are its (dis)advantages? We’re thrilled that Aleyda will be speaking about this at…
Lees meer
Search |

Exploring the PPC Journey with Navah Hopkins: A Friends of Search Interview

In this interview with Navah Hopkins, a well-known expert in the PPC industry, we delve into the strategic decisions and data-centric insights that have shaped her career in search engine…