Overzicht Actueel

Verslag non-profit member meetup Fondsenwervers Particuliere Markt

Non-profit member meetup

Donderdagmiddag 25 januari zijn ruim 20 fondsenwervers bij elkaar gekomen, bij Save the Children in Den Haag, voor de eerste DDMA non-profit member meetup Fondsenwervers Particuliere Markt van het jaar.

De middag is gestart met een presentatie van Alzheimer Nederland over hun TV Show Onvergetelijke herinneringen als onderdeel van hun campagne Stop Dementie afgelopen september. De aanloop naar de campagne, de organisatie van de TV show zelf en de key learnings zijn gedeeld en besproken.

Het tweede deel van de sessie hebben we de vraag van KNGF besproken. Hoe volg je eenmalige iDeal betalingen op via je website? Het was een interessante discussie en een eye opener om nog eens met frisse ogen naar de eigen website te kijken. DDMA legal counsel Matthias De Bruyne heeft naderhand aanvullend advies gegeven over waar organisaties rekening mee moeten houden met het oog op de AVG die 25 mei 2018 van kracht wordt.

Deelnemende organisaties: Greenpeace, KNGF Geleidehonden, Alzheimer Nederland, Save the Children, Liliane Fonds, Diabetesfonds, CliniClowns, Cordaid, Kinderpostzegels, Stichting Dierenlot, Oxfam Novib, Stichting Vluchtelingen, Word Animal Protection, Trombose Stichting, Maag Lever Darm Stichting.

DDMA organiseert voor fondsenwervers particuliere markt drie keer per jaar een exclusieve member meetup. Deze bijeenkomsten staan in het teken van onderlinge kennisdeling en zijn uitsluitend voor DDMA non-profit leden. Werk je bij een non-profit en lijkt het je interessant? Stuur dan een e-mail naar esthervandebovenkamp@ddma.nl.