Spring naar content

KPN onderscheidde zich van de andere finalisten met name door de integraliteit van de case. KPN heeft op een zeer overtuigende manier laten zien dat data gestuurd werken de gehele organisatie betreft en dus ook een fors verander component met zich meebrengt.

Mark van der Vlies van KPN is verantwoordelijk voor de ingebrachte DDMA case. Hij zegt hierover: “KPN heeft als doelstelling de onbetwiste kwaliteitsleider van Nederland te worden. Ik zie deze Customer Data Award als een mooie erkenning voor de bijdrage die Data & Analytics samen met andere KPN afdelingen levert aan het verder verbeteren van onze dienstverlening.”

Het viel de jury op dat de relevantie van data groter was dan ooit, en dan niet de hoeveelheid van of de diversiteit in de gebruikte data, maar met name het intelligent omgaan met die data. Wat ook opviel was dat de cases allemaal goed onderbouwd waren met performance en resultaat indicatoren.

“Het niveau van de inzendingen lijkt ieder jaar hoger te zijn dan het voorgaande jaar”, aldus Kees Groenewoud (Cmotions), juryvoorzitter van de Customer Data Award. “Wat dit jaar met name opviel was het professioneel gebruik van analytics bij bijna alle cases, maar ook de onmiddellijke vertaling van inzichten door deze analytics naar communicatie toepassingen”, vervolgt Groenewoud.

De Customer Data Award wordt jaarlijks uitgereikt door DDMA, de branchevereniging voor data en marketing, die de branche naar een hoger niveau wil brengen onder het motto ‘Data. Maak er iets moois van’. De Customer Data Award is een bekroning voor de organisatie die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weet in te zetten. De cases zijn door de vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder; rendement, strategische verankering in de organisatie en de impact van het datagebruik op klanten.

Op de site van de Data Dag lees je meer over de case van KPN en de andere Customer Data Award finalisten.

Ook interessant

Lees meer
DDMA |

DDMA Wrapped 2023: dit hebben we in 2023 allemaal voor elkaar gekregen

De laatste DDMA evenementen en publicaties van 2023 zijn achter de rug. Het was weer een mooi jaar, mede doordat onze leden het DDMA-lidmaatschap met een 8 beoordelen. Bedankt! Dat…
Lees meer
DDMA |

Vacature: Projectmanager Data en Dashboards (tijdelijk)

Wil jij werken in het hart van de Nederlandse marketingwereld en inzichten verzamelen die onze sector echt verder helpen? Wegens tijdelijk verlof van een collega zoeken wij per direct een…
Lees meer
Artificial Intelligence |

Digital Humans: 11 insights over deze innovatieve vorm van klantcontact

Gepaard met alle ontwikkelingen rondom Generative AI zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van Conversational AI. En dan in het bijzonder de komst van de meest geavanceerde vorm: Digital…