Spring naar content

De Customer Data Award wordt jaarlijks uitgereikt door DDMA, de branchevereniging voor data en marketing. De prestigieuze prijs is een waardering voor de organisatie die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weet in te zetten. De genomineerden zijn door een vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder rendement, verankering in de organisatie en de impact van het datagebruik op klanten.

Analytics leidend in voeren klantdialoog

Dit jaar viel bij alle genomineerden op dat er meer aandacht wordt besteed aan het gericht toepassen van ‘data intelligence’. Analytics is daarmee duidelijk leidend geworden in het voeren van de klantdialoog. Toepassingen worden steeds creatiever, om resultaat te maximaliseren. Uit het juryrapport: “De ingediende cases geven allemaal blijk van de wens tot professionalisering op marketing en salesgebied, ambities om te excelleren in het ontwikkelen en toepassen  van datagedreven processen, een hoge mate van klant en data bewustzijn en – net zo belangrijk – een sterk lerend vermogen.”

Kees Groenewoud (Cmotions), juryvoorzitter van de Customer Data Award: “De winnende case van de KNVB  is een mooie follow-up van de winnaar van vorig jaar, Vakmedianet. Ook deze case laat zien dat data en de creatieve toepassing daarvan een enorme impact kan hebben op het ontwikkelen van je ondernemingsstrategie. Daarnaast is de consistente inrichting van de organisatie en het degelijke gebruik van middelen als gevolg van de gemaakte strategische keuzen reden om KNVB als winnaar te kiezen.”

Data en creatie

Diana Janssen, directeur van DDMA: “De Customer Data Award geeft al meer dan 10 jaar de stand van zaken in de sector weer. Om als marketeer klaar te zijn voor de 21e eeuw is het steeds belangrijker om niet alleen de technische, maar juist ook de creatieve kant van datatoepassing onder de knie te krijgen. Het is goed om in de ingezonden cases, en natuurlijk met name in de winnende case, te zien dat men echt bezig is om van data iets moois te maken. Ik feliciteer KNVB dan ook van harte met deze mooie prijs.”

KNVB  presenteert de winnende case donderdag 23 november, op de DDMA Data Dag. Ook de drie andere genomineerden komen over hun aanpak vertellen in meerdere parallelsessies.

Nikki Verbon

Voormalig Marketing & Communicatie specialist bij DDMA

Ook interessant

Lees meer
Influencermarketing |

Geen #partner en #collab meer en andere nieuwe regels voor influencers vanaf 1 juli

Vanaf vandaag vallen influencers op YouTube, Instagram en TikTok met meer dan 500.000 volgers officieel onder het toezicht van het Commissariaat voor de Media. Als je als influencer onder de…
Lees meer
Influencermarketing |

Industry Meetup Influencer Marketing | Q&A

Influencers op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch met een KVK-inschrijving en meer dan 500.000 volgers, die minimaal 24 video’s per jaar publiceren vallen voortaan onder toezicht van het Commissariaat van…
Lees meer
Influencermarketing |

Influencer Joost Bouhof over de regels voor influencermarketing

Joost Bouhof ging tijdens de Industry Meetup Influencer Marketing in op verschillende praktijkvoorbeelden om te laten zien hoe je als influencer in bepaalde situaties aan de regels kan voldoen. Daarnaast…