Spring naar content

De Customer Data Award wordt jaarlijks uitgereikt door DDMA, de branchevereniging voor data en marketing. De prestigieuze prijs is een waardering voor de organisatie die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau het meest succesvol weet in te zetten. De genomineerden zijn door een vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder rendement, verankering in de organisatie en de impact van het datagebruik op klanten.

Analytics leidend in voeren klantdialoog

Dit jaar viel bij alle genomineerden op dat er meer aandacht wordt besteed aan het gericht toepassen van ‘data intelligence’. Analytics is daarmee duidelijk leidend geworden in het voeren van de klantdialoog. Toepassingen worden steeds creatiever, om resultaat te maximaliseren. Uit het juryrapport: “De ingediende cases geven allemaal blijk van de wens tot professionalisering op marketing en salesgebied, ambities om te excelleren in het ontwikkelen en toepassen  van datagedreven processen, een hoge mate van klant en data bewustzijn en – net zo belangrijk – een sterk lerend vermogen.”

Kees Groenewoud (Cmotions), juryvoorzitter van de Customer Data Award: “De winnende case van de KNVB  is een mooie follow-up van de winnaar van vorig jaar, Vakmedianet. Ook deze case laat zien dat data en de creatieve toepassing daarvan een enorme impact kan hebben op het ontwikkelen van je ondernemingsstrategie. Daarnaast is de consistente inrichting van de organisatie en het degelijke gebruik van middelen als gevolg van de gemaakte strategische keuzen reden om KNVB als winnaar te kiezen.”

Data en creatie

Diana Janssen, directeur van DDMA: “De Customer Data Award geeft al meer dan 10 jaar de stand van zaken in de sector weer. Om als marketeer klaar te zijn voor de 21e eeuw is het steeds belangrijker om niet alleen de technische, maar juist ook de creatieve kant van datatoepassing onder de knie te krijgen. Het is goed om in de ingezonden cases, en natuurlijk met name in de winnende case, te zien dat men echt bezig is om van data iets moois te maken. Ik feliciteer KNVB dan ook van harte met deze mooie prijs.”

KNVB  presenteert de winnende case donderdag 23 november, op de DDMA Data Dag. Ook de drie andere genomineerden komen over hun aanpak vertellen in meerdere parallelsessies.

Nikki Verbon

Voormalig Marketing & Communicatie specialist bij DDMA

Ook interessant

Lees meer
ePrivacy Verordening |

Telemarketing alleen nog met toestemming consument

Op 4 juni heeft de Tweede Kamer een voorstel aangenomen dat telemarketing alleen nog toestaat met toestemming. Tijdens de behandeling van de Energiewet is namelijk een voorstel aangenomen dat het…
Lees meer
Post |

Brievenbusreclame en zelfregulering: hier moet je op letten als marketeer

Dat het bereiken van (nieuwe)klanten en donateurs effectief is met post, is een bewezen feit. Recent onderzoek* laat zien dat de overall waardering voor post de afgelopen jaren is toegenomen.…
Lees meer
E-mail |

Discover the Magic of Interactive Email Marketing

In the rapidly evolving world of digital marketing, brands are constantly competing for consumers’ attention. With hundreds of emails flooding inboxes daily, it’s crucial to stand out and remain relevant.…