Spring naar content

Wie kan gebruikmaken van de vertrouwenspersoon

In principe kunnen alle leden melding maken bij de vertrouwenspersoon wanneer zij grensoverschrijdend gedrag ervaren. Wel is de vertrouwenspersoon er vooral voor de kleinere leden (1-50 medewerkers) die zelf niet over een vertrouwenspersoon beschikken en op zoek zijn dit op een onafhankelijke manier binnen hun organisatie te borgen.

De vertrouwenspersoon vangt meldingen van grensoverschrijdend gedrag op en ondersteunt melders, ongeacht de context waarin het zich voordoet. Dit geldt dus niet alleen voor interne situaties bij leden, maar ook binnen DDMA Commissies, DDMA Elites en andere DDMA-gemeenschappen en evenementen. De vertrouwenspersoon is er om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt binnen de DDMA-community.

Protocol grensoverschrijdend gedrag

De vertrouwenspersoon is er voor meldingen over alle vormen van grensoverschrijdend gedrag. Denk bijvoorbeeld aan seksuele intimatie of misbruik, agressie en geweld, discriminatie of pesten. Bekijk voor alle vormen van en voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag DDMA’s Protocol Grensoverschrijdend Gedrag.

DDMA Protocol voor Grensoverschrijdend gedrag

Download (2 MB)

Rapportage

Elk jaar maakt de vertrouwenspersoon de balans op en levert DDMA en VIA Nederland een rapport aan met cijfers over alle meldingen. Uiteraard blijven personen die melding hebben gedaan en de organisaties waarbinnen grenzen worden overschreden anoniem. De cijfers geven inzicht in waar, hoe vaak, hoe ernstig en in welke vorm grensoverschrijdend voorkomt binnen de sector.

Bob Younge

Contentspecialist

Ook interessant

Lees meer
DDMA |

DDMA stelt Elke Willemsen aan als programmamanager  

Branchevereniging DDMA heeft Elke Willemsen, hiervoor werkzaam als senior accountmanager bij Clarity Global, per 1 juni aangesteld als programmamanager.
Lees meer
DDMA |

DDMA en de Hogeschool van Amsterdam slaan handen ineen met masteropleiding

DDMA en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaan een samenwerking aan rondom de masteropleiding Digital Driven Business. Het doel van de samenwerking is een brug te slaan tussen opleiding en…
Lees meer
DDMA |

Ticketverkoop Digital Analytics Summit 2023 van start

DDMA organiseert op 12 oktober 2023 de tweede editie van de Digital Analytics Summit, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Dit is hét kennis- en netwerkevenement op het gebied van…