Spring naar content

SEO – Nieuw soort migratie én praten met de Google Assistant

De genomineerden Slimster.nl, Europcar en SKODA laten volgens de jury zien dat Nederland op SEO-gebied op hoog niveau presteert en dat strategisch inzicht gecombineerd wordt met tactische executie op wereldniveau. Slimster.nl bleek uiteindelijk de absolute topfavoriet. “Slimster.nl heeft een zeer goed uitgevoerde migratie, waarbij niet alleen het huidige verkeer wordt behouden, maar ook met een groot percentage wordt verhoogd. Migraties zoals deze komen niet zo vaak voor in Nederland. Het geautomatiseerd taggen en omleiden van afbeeldingen is goed uitgevoerd. Ook is het erg innovatief dat het mogelijk is om met Slimster.nl te praten met Google Assistant.”

SEA – Winkelgedrag vertaald naar digitale wereld

De SEA-jury is zeer onder de indruk van de winnende case van Leen Bakker, dat in de finale bol.com en A-Z Barbecue & Gourmet Party Service versloeg. “Leen Bakker maakt geweldig gebruik van een breed scala aan Google Ads-mogelijkheden om de online ervaring te repliceren die een persoon zou hebben in zijn winkel. De beste ideeën lijken vaak simpel, maar ze liggen niet altijd voor de hand om te bedenken. Leen Bakker heeft uitstekend werk verricht door het winkelgedrag van consumenten te vertalen naar de digitale wereld, met zeer goed getargete campagnes.”

Onafhankelijke, internationale jury

Volgens de jury maken de beste cases optimaal gebruik van de automatiseringsmogelijkheden van Google. Ook zijn eigen inzichten, business-data en een flinke dosis creativiteit toegevoegd om de resultaten naar een geheel nieuw niveau te tillen. De jury heeft vooral gekeken naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik.

De onafhankelijke jury bestaat uit nationale internationale search-experts: Barry Adams (Founder – Polemic Digital), Brad Geddes (Co founder – AdAlysis), Marcus Tober (Chief Innovation Officer – Searchmetrics), Kate Adams (Head of Media & Measurement Specialists NL – Google), Linda Hogenes (Owner technical SEO – Coolblue), Areej Abuali (SEO Manager – Zoopla), Frederick Vallaeys (CEO – Optmyzr) en Denise Scheel (Sr. EMEA Partner Marketing Lead – Microsoft).

Friends of Search Awards

De Friends of Search Awards zijn een initiatief van de DDMA en IAB Nederland, de organisatie achter het jaarlijkse Friends of Search-congres. De awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. De winnaar presenteert zijn/haar case op het podium van de Kromhouthal vanmiddag. Friends of Search vindt dit jaar voor de 7e keer plaats en wegens succes dit jaar voor het eerst in het buitenland. Op 5 februari trekken de search-experts naar Brussel om dezelfde line-up aan onze zuiderburen te presenteren.

Ook interessant

Lees meer
AVG |

AP legt een boete van 600.000 euro op voor niet-compliant cookiebanner

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete opgelegd omdat de organisatie tracking cookies op hun website gebruikte om bezoekers te volgen zonder toestemming of hun medeweten. Hierdoor verzamelde en gebruikte…
Lees meer
Experimentation & Optimisation |

Experimentation Hero in Focus: Simonluca Definis

As we approach Experimentation Heroes 2024, we are interviewing several specialists in experimentation who exemplify the qualities of an actual Experimentation Hero. First up: Simonluca Definis.
Lees meer
DDMA |

DDMA stelt Frank de Beun en Anouk Beeren aan als nieuwe bestuursleden

De leden van DDMA hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 juli 2024 ingestemd met de aanstelling van twee nieuwe bestuursleden. Frank de Beun, CEO bij The Data Agency, en…