Spring naar content
Laden Evenementen

Vorig jaar kwam de DDMA Commissie Social Media tot de conclusie dat er momenteel weinig tot geen benchmarkmateriaal beschikbaar is op het gebied van social advertising voor de Nederlandse marketeer. Vanaf 7 november biedt de benchmark marketeers een instrument om perfomance te kunnen staven, inzichten te verzamelen over de sector waarin ze actief zijn, en op basis daarvan een strategie te vormen.

Over de benchmark

De DDMA Social Advertising Benchmark is een onafhankelijk initiatief van DDMA en de DDMA Commissie Social Media. Deze benchmark biedt inzichten in de Nederlandse social advertising industrie door campagnes op platforms zoals LinkedIn, Meta, Pinterest, Snapchat, TikTok en X (Twitter) te analyseren. Het doel van de benchmark is om specialisten in social advertising te ondersteunen bij het verbeteren van hun campagneprestaties.

De benchmark bestaat uit cijfers van 2021 tot en met 2023 die inzichtelijk zijn gemaakt via het interactieve dashboard. De data is aangeleverd door bureaus: OMD, Netprofiler, Accenture Song, IPG Mediabrands, Happy Horizon, Merkle, ODIV, iO, SDIM, WeConnect.

Programma

Het programma op 7 november geven we uiteraard een demonstratie van het dashboard. Maar hoofdzakelijk gaan we in op de belangrijkste inzichten, trends en ontwikkelingen die uit de data zijn voortgekomen, inclusief een paneldiscussie met adverteerders en bureaus om deze inzichten te duiden. Hieronder alle programmapunten op een rij.

14:45-15:00 uur – Inloop

15:00 – Start programma

  • Welkkomstwoord door moderator Michael Nap (dentsu & DDMA Commissie Social Media
  • Toelichting benchmarkopzet door Nanda Appelman (DDMA)
  • Belangrijkste takeaways en insights door Dionne van Dijk (Accenture Song & DDMA Commissie Social Media) en Daan Jansonius (Snapchat)
  • Paneldiscussie over de inzichten met adverteerders en bureaus, met onder meer Jeroen Beeke (OMG) en Joris Mulders (KLM)
  • Q&A
  • Netwerkborrel in ‘Bar Bistro Bureau’ (5e verdieping)

18:00 – Einde programma

Jeroen Beeke

Managing Director Digital | Omnicon Media Group (OMG)

Joris Mulders

Global Paid Social Media Manager bij KLM

Nanda Appelman

Market Insights Specialist

Michael Nap

Head of Social & Entertainment bij Dentsu Creative Amsterdam

Dionne van Dijk

Head of Social Advertising bij Accenture Song

Daan Jansonius

Head of International Accounts bij Snap inc. (voorzitter)

Praktische informatie

7 november @ 15:00 18:00

B.Amsterdam (The Muhammad)

Johan Huizingalaan 763a (Gebouw B.1, Begane grond)
Amsterdam, 1066 VH
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Prijs
Gratis voor leden
€100 voor niet-leden

Deel dit evenement

Aanmelden evenement

Login in om je gegevens automatisch in te vullen.

Login