Overzicht Actueel

Start workshops ‘Privacy als kans’ ism TNO

Workshop avg

Het is alweer zes maanden geleden dat de AVG in werking is getreden. Jij en je collega’s hebben waarschijnlijk enorm hard gewerkt om aan de eisen van deze nieuwe wetten te voldoen.  Maar zien jullie privacy nu ook als innovatiekans? Het kan een belangrijke USP zijn die jouw dienst, product of organisatie meerwaarde geeft.

Klinkt dit als muziek in je oren en wil je graag leren hoe je dit kan doen? Neem dan deel aan de drie workshops van het Actieprogramma Privacy als Innovatiekans. Dit is een pilot van onderzoeksbureau TNO en Platform voor de InformatieSamenleving (ECP).

Wat kan je verwachten?
Je gaat, samen met andere deelnemers, drie dagdelen actief aan de slag: Vanuit het theoretische kader RESPECT4U leer je herkennen wat privacy-vriendelijke innovatiekansen zijn binnen je eigen dienstenpakket. Je leert welke tools en diensten andere organisaties te bieden hebben. Aan het eind van de drie workshops ga je naar huis met een strategisch plan voor je eigen privacy-vriendelijke dienst.

Inschrijven?
Het betreft een serie van drie opeenvolgende workshops. Klik op de onderstaande data om meer te lezen over de inhoud per workshop en je in te schrijven. Deelname is kosteloos.

Inschrijving voor twee van de drie workshops is mogelijk. Indien nodig krijgen inschrijvingen voor alle drie de workshops voorrang. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Over het Actieprogramma Privacy als Innovatiekans
DDMA en drie leden hebben begin 2018 meegedaan aan de pilot van onderzoeksbureau TNO en platform ECP: ‘Privacy als kans’. Privacy gaat verder dan alleen voldoen aan (nieuwe) verordeningen zoals de AVG. Het doel van deze pilot was te onderzoeken hoe organisaties ervan overtuigd kunnen worden dat een verantwoorde omgang met persoonsgegevens kansen biedt. Het streven is om ze te laten zien, wat ze kunnen doen met informatie en best practices. Deze drie workshops zijn het vervolg van de eerste pilot.

Dit programma wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en brancheverenigingen Thuiswinkel.org, Nederland ICT en DDMA. De inhoud van de workshops wordt verzorgd door het Privacy&Identity Lab (Pi.Lab, dit is een onderzoekscollectief van universiteiten en TNO).

Meer informatie over het actie programma is hier te vinden: www.privacy-platform.nl

Heb je vragen? Neem dan contact op met Esther van de Bovenkamp via 020 452 8413 of esthervandebovenkamp@ddma.nl