Overzicht Actueel

Genomineerden Friends of Search Awards 2020 bekend

Europcar, Slimster, SKODA, A-Z Barbecue & Gourmet Party Service, bol.com en Leen Bakker maken kans

De genomineerden voor de Friends of Search Awards 2020 zijn bekend. Europcar, Slimster.nl en SKODA maken kans op de prijs voor beste werk in Search Engine Optimization (SEO). A-Z Barbecue & Gourmet Party Service, bol.com en Leen Bakker dingen mee naar de Search Engine Advertising (SEA)-prijs. De uitreiking vindt plaats tijdens het Friends of Search-congres op 4 februari in Amsterdam.

Nederland op hoog SEO-niveau
Barry Adams, jurylid SEO en oprichter en SEO-consultant van Polemic Digital, is tevreden over hoe SEO in Nederland opereert: “De kwaliteit van de inzendingen voor deze eerste Friends of Search Awards bewijst dat de search-industrie in Nederland op een heel hoog niveau presteert. De inzendingen laten uitstekend werk zien dat strategisch inzicht combineert met tactische executie op wereldniveau.”

De wereld van post-automatisering
Frederick Vallaeys, jurylid SEA en oprichter en CEO van Optmyzr, vult aan: “Wat ik leuk vind aan de inzendingen, is dat ze tonen dat we een levendige industrie hebben die met succes transitioneert naar de wereld van post-automatisering. De beste cases maken niet alleen gebruik van Google’s automatisering, ze hebben ook eigen inzichten, business data en een flinke dosis creativiteit toegevoegd om de resultaten naar een geheel nieuw niveau te tillen.” Vallaeys is spreker tijdens beide Friends of Search-congressen op 4 en 5 februari in respectievelijk Amsterdam en Brussel.

Beoordeling door internationale experts
Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar hoe de cases zich onderscheiden in helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik. De onafhankelijke jury bestaat uit (inter)nationale search-experts, met naast Adams en Vallaeys ook onder meer Brad Geddes (Co founder – AdAlysis), Marcus Tober (Chief Innovation Officer – Searchmetrics) en Kate Adams (Head of Media & Measurement Specialists NL – Google).

Friends of Search Awards
De Friends of Search Awards zijn een initiatief van de onze branchevereniging en IAB Nederland, de organisatie achter het jaarlijkse Friends of Search-congres. De awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. De winnaar zal zijn/haar case presenteren op het podium van de Kromhouthal op 4 februari. Friends of Search vindt dit jaar voor de 7e keer plaats en wegens succes dit jaar voor het eerst in het buitenland. Op 5 februari trekken de search-experts naar Brussel om dezelfde line-up aan onze onderburen te presenteren. De laatste tickets zijn te koop via https://friendsofsearch.nl/tickets/