Overzicht Actueel

Gall & Gall winnaar Folder Vakprijs 2016

winnaar folder vakprijs 2016

Tijdens het BBR Congres over brievenbusreclame is Gall & Gall uitgeroepen tot winnaar van de Folder Vakprijs 2016. Daarmee werd Gall & Gall door de onafhankelijke vakjury verkozen boven de huis aan huis folders van Xenos en Lidl, de winnaar van vorig jaar. Ook de winnaar van de Runner Up Prijs 2016, de prijs voor het meest veelbelovende, nieuwe folderinitiatief in Nederland, werd bekend gemaakt. Die prijs ging naar supermarkt Emté.

Offline en online folders

Het BBR Congres beleefde haar 20e editie en richt op ongeadresseerd reclamedrukwerk in een online tijdperk. Daarover worden vertegenwoordigers van (landelijke) winkelketens, drukkers, verspreiders en andere betrokkenen tijdens dit jaarlijkse congres bijgepraat. Dit jaar stond het congres in het teken van de kernvraagstukken voor de optimale inzet van offline en online folders en dus betere klantinteractie en omzet.

Jurering Folder Vakprijs

Bij de jurering van de Folder Vakprijs worden folders stuk voor stuk beoordeeld op aspecten als innovatie, opvallendheid en in hoeverre de folder een onderdeel is van de communicatiemix. Daarnaast heeft de jury aandacht besteed aan de mate waarin de folder een oproep tot actie en ‘hoe en in hoeverre’ de adverteerder creativiteit heeft ingezet op alle aspecten van de folder. Lagen de waarderingscijfers van de genomineerden in de afgelopen jaren vaak zeer dicht bij elkaar, dit jaar mag de winnaar spreken van een afgetekende overwinning. In 2016 wordt de Folder Vakprijs met afstand gewonnen. Op de derde plaats: Xenos, op de tweede plaats: Lidl. De winnaar van de Folder Vakprijs 2016 is dezelfde als de winnaar uit 2011, maar nu met een compleet nieuwe folder: Gall & Gall!

Jury Folder Vakprijs 2016

De Jury Folder Vakprijs 2016 bestond dit jaar uit 11 leden, te weten: Rob Beemster (Adformatie); Herbert Haaij (Sharkwise/BBR Congres); Thijs Hagenberg (voorheen Jump!); Diana Janssen (DDMA); Martijn Kammeijer (Koninklijke Drukkerij Em. de Jong); Arjan Leest (Giesbers Communicatie Groep); Guillermo Sanchez (Publicitas.com); Caroline van Turennout (Zeeman); Hans Verstraaten (Pelican Media, columnist Retail Trends) en Jurjen Worp (Coop Supermarkten). Charles Borremans (Goud Uberconnected) fungeerde wederom als voorzitter van de jury.

Tijdens het BBR Congres werden ook de winnaars van de door de consumenten gekozen Beste Folder Awards 2016 bekendgemaakt. De Beste Folder Award in de categorie Nationaal food ging naar PLUS Supermarkten. In de categorie Nationaal non-food sleepte Intratuin de prijs in de wacht.