Overzicht Actueel

Zo tackle je de 8 meest voorkomende attributie-uitdagingen

Wereldwijd worden honderden miljarden euro’s aan online advertenties besteed. Maar hoe weet je nu echt hoe effectief jouw media-inkoop is? Wat is de bijdrage van iedere advertentie? In samenwerking met 11 attributie-experts presenteert DDMA ‘The Ultimate Guide to Attribution’, waarin we de 8 meest voorkomende attributie-uitdagingen tackelen.

Uitdaging 1: Inzicht genereren of actie ondernemen: Attributie voegt alleen waarde toe als je acties aan inzichten verbindt. Optimaliseer eerst ieder kanaal en focus je daarna op de grotere cross-channelvragen.

Uitdaging 2: Het kiezen van een attributiemodel: Welk model selecteer je als datagedreven attributie niet mogelijk is?

Uitdaging 3: Het kiezen van een tool: Denk bij het kiezen van een tool op de beslissingen die je ermee kunt maken.

Uitdaging 4: De impact van branding: De impact van branding is vaak moeilijk te meten, omdat het een langetermijninvestering is. Gebruik brand trackers om je resultaten te valideren.

Uitdaging 5: De implicaties voor offline bedrijven: We laten voorbeelden uit de praktijk zien van bedrijven die online en offline touchpoints integreren.

Uitdaging 6: Attributie combineren met andere modellen: Attributie combineren met media mix modeling is cruciaal om het grotere plaatje te begrijpen.

Uitdaging 7: De validiteit van je analyse: Optimaliseer je strategie voordat je deze echt gaat testen.

Uitdaging 8: De validiteit van je resultaten: Dubbelcheck de validiteit van je resultaten door continu te blijven testen.

Benieuwd hoe je met deze attributie-uitdagingen om moet gaan? Download ‘The Ultimate Guide to Attribution’ hier.

Dit document is geschreven in samenwerking met experts van Google, iProspect, Nuon, bol.com, Nochii Online Marketing, Philips, Reprise, Greenhouse en De Nieuwe Zaak. De whitepaper is ook beschikbaar via het Think With Google-platform.