Overzicht Actueel

DDMA verwelkomt 3 nieuwe commissievoorzitters

DDMA heeft er 3 nieuwe commissievoorzitters bij! Edwin van der Velde, product owner bij ING, wordt voorzitter van de Commissie Mobile & Connected, terwijl Marit Hendriksen, client lead bij Nochii Online Marketing, de Commissie Social gaat voorzitten. Tech-ondernemer Bart Fussel, al jarenlang actief bij DDMA, gaat als voorzitter van de Commissie AI de brug tussen business en data science verkleinen. Hieronder vertellen zij over hun ambities.

Marit Hendriksen NochiiMarit Hendriksen, Nochii Online Marketing, voorzitter Commissie Social
”Aanvankelijk werd ik onderdeel van de Commissie Social omdat ik meer wilde sparren met vakgenoten, buiten ons eigen kantoor om. Daar waar je veel events hebt rondom (globale) trends, mis ik vaak de diepgang op inhoudelijk gebied. Juist die diepgang vind ik dan ook een hele waardevolle toevoeging van de commissies. Als commissievoorzitter vind ik kennisoverdracht nog steeds een belangrijke pijler, zowel op ‘elite’ niveau als voor de minder gevorderden. We zullen dit dan ook in het laatste deel van 2019 en begin 2020 verder uitbouwen.”

Edwin van der Velde, ING, voorzitter Commissie Mobile & Connected
“Vorig jaar ben ik lid geworden van de commissie Mobile & Connected. Dit biedt mij mogelijkheden om de wereld van Mobiel verder te verkennen buiten mijn werk als Product Owner voor de Mobiel Bankieren-app van ING. Vorige maand heb ik het voorzittersstokje van Jurre over mogen nemen. In de komende tijd wil ik graag met andere commissies onze raakvlakken verkennen en kijken waar we samen kunnen optrekken in het organiseren van elites.”

Bart Fussel, ondernemer, voorzitter Commissie AI
“Na een aantal jaar in de Commissie Mobile heb ik 2 jaar geleden samen met DDMA deze nieuwe Commissie AI opgericht. Het was het een vrij natuurlijke keuze om nu voorzitter te worden. Ik hoop de commissie nog een stap verder te kunnen brengen in het AI-landschap en door, zoals we afgelopen jaar de Hackathon hebben georganiseerd, we de grenzen nog een stapje verder kunnen verleggen met wat je kan doen met een commissie. Ik vind het erg interessant dat we een mooie mix van data scientists en businessmensen hebben die samen naar de grote uitdagingen van AI kijken. Dit zorgt voor een andere balans in het denken en doen dan wat ik gewend was van de commissie Mobile. Er ligt iets meer nadruk op het doen en maken dan alleen op het denken en praten.”