Overzicht Actueel

DDMA lanceert de AVG Status Check

avg status check

DDMA lanceert op 9 november de gratis DDMA AVG Status Check. Het doel van de check is bedrijven een globale indicatie geven van de status van hun AVG voorbereidingen. De check biedt niet alleen advies op basis van vijf thema’s, maar is ook een benchmark hoe de organisatie scoort ten opzichte van de sector.

Ga naar de AVG Status Check!

Vanaf mei 2018 gelden de nieuwe regels; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (bekend als de AVG of GDPR). Uit een recente peiling van DDMA blijkt dat slechts 36 procent van Nederlandse bedrijven op schema ligt met voorbereiding op de AVG. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in wat de AVG voor jouw organisatie betekent en op tijd te starten met de voorbereidingen. Daarom heeft DDMA de gratis AVG Status Check in het leven geroepen.

Benchmark, leer en implementeer!

Het invullen van de 11 vragen kost ongeveer 5 minuten. Wat deelnemers daarvoor terug krijgen;

  • De organisatie wordt geplot op vijf thema’s waarop de AVG van invloed is; governance, informatieverstrekking, rechten van betrokkene, verwerkersovereenkomst en beveiliging.
  • Na de 11 vragen wordt de score van de deelnemer geplot t.o.v. andere bedrijven.
  • De deelnemer ontvangt voor alle vijf de thema’s adviezen over hoe ze de AVG voorbereidingen kunnen verbeteren. Deze adviezen zijn gebaseerd op de audit van het DDMA keurmerk Privacy Waarborg.

Dieper inzicht in jouw AVG voorbereidingen?

Deze DDMA AVG Status Check is een globale indicatie, op basis van een aantal onderdelen die onder de AVG mogelijk veranderen voor organisatie. Het is een hulpmiddel voor bedrijven om de status van de voorbereidingen inzichtelijk te maken. Doorloop voor een dieper inzicht in de status van de AVG voorbereidingen de audit van het DDMA keurmerk Privacy Waarborg.