Overzicht Actueel

Dataverkeer tussen EU en VK ook na Brexit gemakkelijk

Het uitwisselen van data tussen organisaties in de EU (formeel Europese Economische Ruimte) en het Verenigd Koninkrijk kan nu ook na het ingaan van de Brexit gemakkelijk blijven doorgaan.

De Europese Commissie heeft namelijk een adequaatheidsbesluit voor het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd. En dat is goed nieuws! Het besluit betekent namelijk dat het Britse gegevensbeschermingsregime ook ná de Brexit voldoende wordt geacht om EU-persoonsgegevens te beschermen. Je hebt dan geen aanvullende waarborgen nodig om data door te geven, zoals Standard Contractual Clauses of Binding Corporate Rules. En dat scheelt heel wat papierwerk.

Werk jij met Britse klanten of leveranciers en wissel je persoonsgegevens met hen uit? Zet dan een verwijzing naar het adequaatheidsbesluit in je verwerkersovereenkomst.

Heb je een vraag hierover en ben je lid van DDMA, stuur een mailtje naar legal@ddma.nl. Hou voor updates relevante updates als deze onze kanalen in de gaten en meld je aan voor onze juridische nieuwsbrief