Overzicht Actueel

Vacature: Market Insights Specialist

Wil jij werken in het hart van de Nederlandse marketingwereld en inzichten verzamelen die onze sector echt verder helpen? We zijn op zoek naar een market insights specialist.

DDMA is een non-profit kennisplatform voor marketeers, dataspecialisten en privacykenners. Wij staan voor een wereld waarin consumenten en organisaties optimaal kunnen profiteren van de voordelen van data. Meer dan 300 organisaties als KLM, WarChild, Van Gogh, NU.nl, Philips, Artis en VodafoneZiggo zijn lid van onze vereniging. Zij halen en brengen kennis over het innovatief en verantwoord inzetten van data voor marketing, service en sales. We organiseren jaarlijks tientallen evenementen, publiceren marktonderzoeken en whitepapers, geven juridisch advies en behartigen de belangen van onze achterban.

Dit doe jij als market insights specialist

Als market insights specialist ben je onderdeel van het content- & communityteam, dat het kennisaanbod van DDMA samenstelt. Samen met de teamlead ben je verantwoordelijk voor de onderzoeksstrategie- en agenda. Je zorgt ervoor dat we leden nog beter helpen met relevante marktinzichten en maakt van ‘DDMA Insights’ een onmisbaar ledenvoordeel. Dat doe je door onze bestaande onderzoeken naar een hoger niveau te tillen, trends in de sector te volgen en te duiden en nieuwe onderzoeken op te zetten. Je stelt vragenlijsten op, zorgt voor een kwalitatief goede dataverzameling en bent in staat de meest relevante inzichten uit deze data te halen. Hiervoor werk je nauw samen met je collega’s, experts uit onze commissies, onderzoekspartners en overheden. Ook geef je presentaties over de resultaten en zorg je ervoor dat je collega’s deze presentaties ook kunnen geven. Je denkt tot slot na over financiering van onze onderzoeken, bijvoorbeeld vanuit sponsoring of subsidie. Het is een nieuwe functie, wat je de ruimte geeft om zelf invulling te geven aan de rol en nieuwe initiatieven op te zetten.

Dit ben jij

 • Je bent analytisch en kan zin van onzin onderscheiden
 • Je kan onderzoeksinzichten omzetten in praktische adviezen of brede marktontwikkelingen
 • Je bent een zelfstandige, gestructureerde projectmanager
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende typen stakeholders
 • Je hebt commercieel inzicht en snapt hoe je onze onderzoeken nog aantrekkelijker maakt voor leden
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met marktonderzoek en data-analyse
 • Je hebt (basis)kennis van SPSS
 • Je hebt affiniteit met marketing, data en technologie
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding

Dit bieden wij

 • Een kijkje in de keuken bij alle organisaties die data inzetten voor marketing en fondsenwerving en een groot netwerk van de beste marketingexperts van Nederland
 • Een flexibele organisatie waarin de takenpakketten waar mogelijk op ieders individuele kracht en wens afgestemd worden, met veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatieven
 • Afwisselend werk in een informeel, ambitieus en hecht team, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Werken aan het water in Oud-West, één van de gezelligste buurten van Amsterdam (en vanuit huis)
 • Een dienstverband van 32-40 uur met een marktconform salaris afgestemd op je werkervaring

Bij DDMA hechten we veel waarde aan een diverse samenstelling van ons team. Kandidaten die bijdragen aan onze diversiteit nodigen we nadrukkelijk uit te solliciteren.

Interesse?

Lijkt deze functie jou wat en ben jij beschikbaar voor 32-40 uur per week? Stuur dan uiterlijk 3 december een mail met je cv en motivatie naar erikmolkenboer@ddma.nl. Heb je vragen over de functie? Neem contact op met Erik, teamlead content & community, via bovenstaand e-mailadres of 020-4528413.