Overzicht Actueel

Vacature Communicatie & PR-specialist (ingevuld)

vacature communicatie & pr-specialist

DDMA is op zoek naar een Communicatie & PR-specialist die begrijpt welke rol data spelen in onze maatschappij en die dit ook duidelijk kan maken aan verschillende doelgroepen. Als onze Communicatie / PR- specialist ben je verantwoordelijk voor de strategie en uitrol van de storyline van DDMA via landelijke- en vakpers en via de social kanalen. Je werkt samen met je collega die verantwoordelijk is voor eventcommunicatie. Samen verwoorden en verbeelden jullie hoe de sector van data iets moois maakt.

Over DDMA
DDMA is een non-profit kennisplatform voor marketeers, dataspecialisten, techies en privacykenners. Ruim 300 organisaties zijn lid van dit platform en halen en brengen kennis over het relevant en respectvol communiceren met hun klanten. Denk aan partijen als KLM, WarChild, Van Gogh, Nu.nl, Philips, Hunkemöller, Artis en VodafoneZiggo. De thema’s die bij DDMA centraal zijn o.a. search, artificial intelligence, apps, voice en e-mail. Maar ook privacy gerelateerde thema’s als de AVG, cookiebalk, privacy statements en de afmeldlink in nieuwsbrieven.

Je wordt onderdeel van een team van 18 collega’s. Het is jouw rol om samen met je collega’s van onderzoek, events, legal en ethiek de verhalen van DDMA en haar leden naar buiten te brengen. Én om de actualiteit naar binnen te halen en te koppelen aan de DDMA thema’s. Je doelgroep zijn leden, vakgenoten, de vakpers maar ook NOS, FD en BNR.

Hoe je dag eruit kan zien
Je komt binnen in het kantoor aan het WG-Plein in Oud-West. We zijn het clubhuis van de sector dus de koffie is goed en de plek is er fijn om te zijn. Vandaag heb je een interview gepland met Diana (onze directeur) en het FD over de duurzame data-economie. Tegelijkertijd blijkt ook een grote Amerikaanse partij zijn privacyvoorwaarden te wijzigen. Je schakelt snel; je overlegt met je Legal Counsel collega’s Matthias, Naomi en Sara wat de juridische implicaties zijn. Je bedenkt welk vakblog dit het beste kan oppakken. En of dit een single shot is of een blogreeks moet worden.

Na de lunch aan onze picknicktafels op de binnenplaats, ga je zitten met je collega Nikki want er komt een groot e-mailcongres aan. Via jouw contacten heb je geregeld dat de awardwinnaars bekend worden gemaakt via Marketingfacts en Emerce. Zodra je weer achter je computer zit, is social media ontploft door een grappige en slimme viral campagne van een van onze leden. Een perfect voorbeeld van ‘data, maak er iets moois van’ en een mooi moment om deze boodschap te delen met de sector. Voordat je je computer afsluit plaats je nog tweet over het belang van de duurzame data-economie als warmmaker voor het FD interview van morgen.

Wij vragen:

 • Een zelfstandige en efficiënte enthousiasteling met goede projectmanagementvaardigheden. Je werkt in een klein team en samen met je collega communicatie ben je verantwoordelijk voor het uitdragen van het DDMA verhaal. Een gepassioneerd schrijver die snapt welke calls to action nodig zijn en hoe je de content moet aanpassen op kanalen als blogs, tweets, Linkedinposts en long reads.
 • Je kunt een eenduidig beeld van DDMA uitdragen op basis van de PR-strategie en het contentplan. Dit vraagt een lange termijn focus zonder te zwichten voor de waan van de dag.
 • Je bent bewust van de rol van data in onze maatschappij en hebt de creativiteit van geest om DDMA thema’s te koppelen aan de actualiteiten.
 • Ongeveer 3 jaar relevante werkervaring.

Wij bieden:

 • Ruimte voor initiatieven en ideeën. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe dingen beter of anders kunnen
 • Toegang tot een netwerk van A-merken
 • Een omgeving waar je veel kunt leren van collega’s en van de besten uit de marketingsector
 • Collega’s zonder ellebogen, die vooral graag samenwerken
 • Een kantoor waarvan je foto’s wilt maken, 10 minuten lopen van het Leidseplein
 • Een salaris afgestemd op je ervaring en kunde
 • Reiskostenvergoeding en een pensioenregeling

Past deze omschrijving bij jou en denk je dat jij bij DDMA past? Stuur dan voor 15 april 2019 je motivatiebrief plus cv naar moniquerutten@ddma.nl. Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld