Overzicht Actueel

Vacature: Commissielid DDMA Commissie Artificial Intelligence (op vrijwilligersbasis)

De overtuiging van DDMA en de DDMA Commissie Artificial Intelligence is dat een ethische, verantwoorde benadering van AI zowel organisaties als hun klanten het meeste oplevert en tegelijkertijd het maatschappelijke draagvlak voor het gebruik van algoritmes en machine learning vergroot. Help jij ons het vakgebied van AI verder te professionaliseren als ons nieuwe commissielid?

Dit ga je doen:

Als lid van de DDMA Commissie AI help jij mee om de datagedreven marketingsector op jouw vakgebied naar een hoger plan te tillen door kennis verzamelen en te delen. Je streeft het doel na de inzet van ‘responsible AI’ te bevorderen voor marketing en andere vormen van interactie met klanten. Dit doe je door samen met je medecommissieleden verschillende activiteiten te organiseren, zoals kennissessies, netwerkbijeenkomsten, de AI Hackathon, artikelen en de AI Maturity test.

Als commissielid bij DDMA ben je bereid tijd vrij te maken om minimaal 6 keer per jaar te vergaderen en een paar uur per maand beschikbaar te zijn voor de bovenstaande commissieactiviteiten. Een commissielidmaatschap is altijd op vrijwillige basis. De voertaal in de commissie is ENG & NL.

Jij wil commissielid zijn omdat:

  • Je actief een stempel drukt op de groei van de sector en helpt de inzet van ‘responsible AI’ in NL te bevorderen
  • Je komt in aanraking met veel nieuwe kennis over je vakgebied
  • Het een uitstekende manier is om je netwerk snel uit te breiden met toonaangevende vakgenoten
  • Je gave projecten opzet waar je andere vakgenoten mee helpt te groeien binnen hun werk (denk aan evenementen, talkshows, marktonderzoek, interviews en meer)

Dit ben jij:

  • Je bent een expert op het gebied van AI, dit vanuit de data science hoek of business hoek zijn
  • Je wordt razend enthousiast van het idee van kennisdelen met vakgenoten
  • Je barst van de creatieve ideeën en onderwerpen op het gebied van AI in marketing waaraan we bij DDMA aandacht aan kunnen besteden
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een proactieve houding met een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Jij bent of wordt (als freelancer of vanuit je organisatie) lid van DDMA

Bij DDMA hechten we veel waarde aan een diverse samenstelling van de commissies. Kandidaten die bijdragen aan onze diversiteit nodigen we nadrukkelijk uit te solliciteren.

Over DDMA

DDMA is een non-profit kennisplatform voor marketeers, dataspecialisten, techies en privacykenners. Meer dan 350 organisaties als KLM, WarChild, Van Gogh, Nu.nl, Philips, Artis en VodafoneZiggo zijn lid van onze vereniging. Zij halen en brengen kennis over innovatief en verantwoord communiceren met consumenten. Wij faciliteren dit vanuit ons prachtige kantoor op het WG-Plein in Amsterdam Oud-West.

Interesse?

Lijkt deze rol je wat en ben je beschikbaar? Stuur dan een korte motivatie naar sannefontaine@ddma.nl op basis van deze drie punten:
1. Jouw expertise
2. Jouw bijdrage aan de commissie
3. Op welke manier jouw bijdrage helpt om de sector naar een hoger plan te tillen