Overzicht Actueel

Regelingen voor ondernemers in de coronacrisis – hier kun je terecht

Het kabinet heeft een heel pakket aan noodregelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis, zoals tegemoetkoming in loonkosten of uitstel van het betalen van belasting. Maar welke regelingen gelden precies voor jouw organisatie? We zetten een aantal handige informatiebronnen voor je op een rij.

Alle overheidssteunmaatregelen op een rij
Op Rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle financiële regelingen, zoals de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) of de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Kom je in aanmerking? Hoe vraag je het aan? Je vindt alles op deze pagina.

MKB-Nederland houdt eenzelfde overzicht bij en geeft daarnaast nog meer adviezen op https://www.mkb.nl/corona

Wegwijzer voor ondernemers die zijn getroffen door het coronavirus
In één oogopslag zie je de belangrijkste regelingen in dit overzicht van de Kamer van Koophandel (KVK), VNO-NCW en MKB-Nederland. Download de PDF hier.

KVK Coronaloket
Op het KVK Coronaloket tref je onder meer een regelingencheck, veelgestelde vragen en inspirerende ondernemersinitiatieven aan. De helpdesk is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 2117en de website wordt dagelijks geüpdatet met nieuwe informatie: https://www.kvk.nl/corona/.

Coronacalculator
Met deze tool van VNO-NCW en MKB-Nederland krijg je direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. In 3 eenvoudige stappen zie jij de financiële toekomst van jouw organisatie tijdens de coronacrisis. https://www.coronacalculator.nl/ 

We wensen jullie veel sterkte in deze zware tijden.