Overzicht Leden

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Motivatie lidmaatschap
Bewustzijn, kennis en motivatie zijn van groot belang om de preventie van kanker mogelijk te maken. Als kennis uit onderzoek het publiek niet bereikt is dat een gemiste kans.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vindt het van groot belang dat iedereen in Nederland bewust wordt gemaakt van de rol van voeding en leefstijl bij de preventie en overleving van kanker. Communicatie met het grote publiek is essentieel. Daarbij is het zorgvuldig, verantwoordelijk en transparant omgaan met de privacy van mensen uiteraard een belangrijke kernwaarde.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vindt het belangrijk om lid te zijn van een branchevereniging die zich inzet voor het bieden van deskundige en praktische kennis over datadriven marketing, waarbij relevantie van reclame en respect voor privacy centraal staan. We kijken uit naar een mooie bundeling van krachten in het belang van de integriteit van het vak, maar vooral in het belang van het publiek.

www.wkof.nl
Lid sinds 2018

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds financiert, analyseert en geeft voorlichting over wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen voeding, leefstijl en kanker om mensen te helpen de kans op kanker te verkleinen.

Via www.voedingenkankerinfo.nl geeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voorlichting over voeding tijdens en na behandeling van kanker op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van experts.

Het ultieme doel van het fonds is dat door gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker toeneemt.