Overzicht Events

Online Masterclass Reclamerecht – Influencer marketing

Influencer marketing is een van de nieuwste marketingkanalen, met als gevolg dat regelgeving vaak nog onduidelijk is. Ook influencers zelf zijn vaak nog niet (helemaal) op de hoogte van de regels. Bijvoorbeeld over het vermelden van reclame in vlogs. Wie is er verantwoordelijk als dat niet goed gebeurt? En wat zijn de regels voor product placement? In deze masterclass praten we je helemaal bij, inclusief de veranderingen die geïntroduceerd zijn in de vernieuwde Reclamecode Social Media & Influencer Marketing. Ook krijg je een vooruitblik van de nieuwe Europese en Nederlandse wetgeving voor influencer marketing.

Inhoud
Tijdens de DDMA Online Legal Masterclass – Influencer marketing vertellen we je in 2,5 uur alles over de wetten en regels rondom het adverteren via influencers. Ook staan we stil bij relevante besluiten van toezichthouders en uitspraken van rechters in binnen- en buitenland. Aan de hand van praktijkcases komt de theorie tot leven en krijg je informatie die direct toepasbaar is voor jouw marketingpraktijk. Er is ruim voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Na deelname ontvang je een certificaat om aan je CV en LinkedIn toe te voegen.

Stuur je vragen in
Praktijkcases zijn het beste lesmateriaal. Heb je concrete vragen die je graag wil behandelen tijdens de masterclass? Stuur je vraag dan in via het aanmeldformulier. We zullen de vraag dan – geheel anoniem – verwerken in het programma.