Overzicht Events

Digital Talk: The Future of Journey Orchestration

De afgelopen jaren zijn er flinke stappen gemaakt op het gebied van het personaliseren van marketing uitingen. Vrijwel elke organisatie heeft de shift al gemaakt van “one size fits all” naar “one size fits many” door beter gebruik te maken van data en klanteigenschappen.

Uit onderzoek van Forrester[1] blijkt echter dat dit niet persoonlijk genoeg is voor de kritische consument . De consument verwacht relevante content, afgestemd op zijn of haar individuele wensen en behoeften en in het kanaal van voorkeur. Services of producten die irrelevant zijn maar toch aan de consument wordt aangeboden worden als frustrerend ervaren. Een aanpak om bovenstaande uitdagingen te tackelen, is het inrichten van ‘klant journeys’. Door middel van journey orchestration streven bedrijven ernaar consumenten tijdens hun journey tot ‘conversie’ te volgen en deze zo persoonlijk en relevant mogelijk te maken. Een conversie kan een aankoop zijn, maar ook zachtere metrics als het invullen van een formulier.

In september 2020 heeft de commissie Digital Marketing Transformation onderzoek gedaan naar journey orchestration. Het concept, de toegevoegde waarde en de uitdagingen kwamen tijdens een interessante Digital Talk aan bod. We hebben geconstateerd dat Journey Orchestration veelbelovend is, maar het nog teveel gebaseerd is op het kanaal- en audience denken en dat het ‘real time’ aspect mist. Wanneer we als branche de volgende stap in personalisatie willen zetten, moeten we het opstellen van vooraf gedefinieerde journeys loslaten. De toekomst zit in echte ‘1-to-1 customer engagement’, die gedreven wordt door de consument en hun gedrag. Organisaties dienen een shift te maken van het kanaal- en audience denken naar het volledig centraal zetten van de consument en hen meer controle geven over welk bericht relevant is voor hen, op het tijdstip en kanaal van voorkeur.

Benieuwd naar dit toekomstbeeld? Meld je aan voor deze DDMA Digital Talk. Tot dan!