Overzicht Events

Digital Talk – Privacy Shield ongeldig: hoe nu verder?

Op 16 juli 2020 besloot het Europese Hof van Justitie dat het Privacy Shield geen passende bescherming van gegevens waarborgt. Deze uitspraak zorgt ervoor dat de doorgifte van data aan ruim 5.500 Amerikaanse organisaties (waaronder de meest gebruikte marketingtools) per direct een overtreding van de AVG is.

Hoe nu verder?
De uitspraak van het Europese Hof van Justitie gaat een enorme impact hebben op organisaties die data delen buiten de EU. Om onze leden hierbij te helpen licht senior legal counsel Matthias de Bruyne op 3 september (10:00-11:00) de grootste veranderingen toe die de uitspraak met zich meebrengt. Ook legt hij uit welke stappen je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je alsnog aan de AVG voldoet. Ten slotte krijgen deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen. Meld je direct aan via het onderstaande formulier.

Eerder publiceerden wij al de nieuwste ‘Explained: Data delen buiten de EU’ met tips, achtergrondinformatie en antwoorden op de meest gestelde vragen rondom de uitspraak van het Hof. Meer informatie over dit dossier vind je ook op ddma.nl/data-buiten-eu.