Overzicht Events

Afternoon Update: Alles wat je altijd al wilde weten over social media en HR & Recruitment

Zijn social media een geschikt medium om in te zetten voor recruitment? Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers social media inzetten ter promotie van de organisatie? Vragen waar een ieder van ons wel eens over na heeft gedacht, maar waarvoor je niet altijd bij de juiste mensen terecht kunt. Ben je geïnteresseerd in de rol van social media bij HR? Kom op 20 februari naar de afternoon update van de commissie social media en laat je inspireren door sprekers van onder meer Merkle, LinkedIn en Randstad

Meld je aan via onderstaand formulier.

Sprekers & talks

Remco de GrootRemco de GrootSocial Media Director @ Merkle
ASML: van employer branding tot employee advocacy

De rol van social media in het gehele sollicitatieproces (van employer branding tot aan social recruitment) is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Ook de kracht van het activeren van medewerkers (employee advocacy) wordt in toenemende mate gebruikt voor bedrijfsdoelstellingen. ASML staat met een hiring need van ca. 2.000 mensen per jaar voor een enorme uitdaging. Remco de Groot laat zien hoe Merkle de afgelopen jaren samen met ASML een strategie heeft ontwikkeld om die uitdaging te lijf te gaan.

Marcel MolenaarMarcel MolenaarCountry manager Benelux @ LinkedIn
Je ‘brand’ wie je bent

In deze presentatie worden de belangrijkste recruitment trends behandelt even als hoe je, met behulp van LinkedIn, succesvol Talent en Employer branding inzet voor je organisatie. De sessie wisselt theorie en onderzoek af met concrete praktijkvoorbeelden die inspireren om zelf hiermee aan de slag te gaan.

Cindy AdriaansenCindy AdriaansenDigital Marketing specialist en Social Media manager @ Randstad
De rol van social media binnen HR

Het eerste wat je gaat bekijken als je gaat solliciteren zijn de social media van het bedrijf. Hier begint “de kennismaking”. Hoe kun je er voor zorgen dat deze kennismaking plezierig en ‘persoonlijk’ verloopt? Vandaag geef ik een kijkje in de keuken van Randstad over hoe je social media in kunt zetten binnen de HR-dienstverlening. Tijdens mijn presentatie vertel ik hoe wij social media inzetten voor onze kandidaten en klanten. Geef ik een concreet voorbeeld hoe wij social media zijn gestart en optimaliseren voor Tempo-Team. En ik sluit af met de belangrijkste tips van social media binnen HR.