Spring naar content
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De afgelopen jaren zijn veel goede doelen gestart om een strategie te maken rondom het werven en behouden van de MKB markt. Is dat gelukt of niet? En wat kunnen we van elkaar als fondsenwervers Zakelijke Markt leren?

Tijdens deze sessie zullen Jill Thurman en Auke Thijssen, werkzaam bij Oxfam Novib, toelichting geven op het ‘Ondernemers door Ondernemers’ netwerk. Ze vertellen hoe dit netwerk tot stand is gekomen, hoe het nu gaat en wat de plannen zijn voor de toekomst. Je krijgt gelijk een kijkje in de keuken, aangezien deze bijeenkomst op kantoor van Oxfam Novib (Den Haag) zal zijn.

De DDMA groep fondsenwervers Zakelijke Markt komen drie keer per jaar bij elkaar. Deze DDMA meetups staan in het teken van onderlinge kennisdeling. Dit doen we onder andere door het concept ‘Case Consult’ waarin de aanwezigen actief meedenken met een fondsenwerver die een case presenteert en advies aan elkaar geven. Een ander terugkomend item is de jaarlijkse DDMA Zakelijke Markt Benchmark, aan de hand van de cijfers gaan fondsenwervers met elkaar in gesprek over de stand van zaken en trends.

Deze bijeenkomsten zijn kosteloos en uitsluitend toegankelijk voor non-profit organisaties die lid zijn van DDMA. Wil je er ook bij zijn? Laat het dan weten aan Lieke Wesselius via liekewesselius@ddma.nl.

Sprekers

Jill Thurman

Organizer Partnerships & Activation bij Oxfam Novib

Een krachtig netwerk: voor ondernemers door ondernemers

Duurzaam ondernemen en armoede verslaan. Dat is waar het Ondernemers voor Ondernemersnetwerk van Oxfam Novib voor staat. De naam zegt het al: met donaties van Nederlandse ondernemers steunen we ondernemers wereldwijd. Een bijzonder initiatief om samen kansen te creëren en de lokale gemeenschap een boost te geven. Want wij geloven in de kracht van ondernemerschap, waar ook ter wereld. Benieuwd hoe we dit doen?

Van droom tot bedrijf
Van Oegandese pluimveehouderij en Filipijns tassenbedrijf tot fabrikant van duurzame zonnelampen in Nigeria. Middels donaties support OvO al ruim 10 jaar de meest uiteenlopende ondernemers in diverse ontwikkelingslanden. Het grootste deel gaat naar het Oxfam Novib Fonds, waarmee we verschillende microfinancieringsinstellingen (MFI’s) steunen. Zij verstrekken op hun beurt leningen aan lokale ondernemers. De rest van de donaties gaat naar het SME Development Programma dat impactvolle mkb-ondernemers voorziet van consultancy, groepstraining en financiële steun. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst voor de ondernemer zelf, maar ook hun gezin en de gemeenschap. Graag vertellen we jullie in onze presentatie over hoe het netwerk tot stand is gekomen, hoe het nu gaat en wat onze plannen zijn voor de toekomst. Ook delen we natuurlijk graag alles wat we over de jaren heen hebben geleerd!

Auke Thijssen

Mobilizer Partnerships bij Oxfam Novib

Praktische informatie

24 mei 2022 @ 15:00 17:00

Oxfam Novib

Mauritskade 9
Den Haag, 2514 HD

Gratis voor DDMA leden

Deel dit evenement