Overzicht Actueel

Ook derde editie Friends of Search uitverkocht

Friends of Search, hét searchcongres waar de laatste ontwikkelingen op SEO- en SEA gebied aan bod komen, is uitverkocht. Sprekers als Wil Reynolds (SEER Interactive), Lee Odden (TopRank), Larry Kim (Wordstream) en cases van o.a. bol.com, Adidas en Vergelijk.nl zorgden voor een run op de kaarten in de laatste weken voor het congres. Het congres wordt aanstaande donderdag 11 februari voor de derde keer georganiseerd door DDMA en IAB Nederland.

 Ook de vorige edities was het event uitverkocht. Daarom is dit jaar gekozen voor een grotere locatie: de Kromhouthal in Amsterdam. Hier is plek voor 500 personen, 150 meer dan vorig jaar.

Gat in de markt

“Dit geeft maar weer aan dat er grote behoefte is aan kennis over de snelle ontwikkelingen in het searchlandschap. DDMA en IAB Nederland zijn in dat gat gesprongen, met dit als fantastisch resultaat,” aldus Eduard Blacquière. Hij is zelf SEO-specialist en als lid van de DDMA-commissie Search betrokken bij de organisatie van het event.

Mede-programmamanager en lid van de IAB Taskforce Search Lennert de Rijk beaamt dit. “Tot nu toe moest je naar het buitenland om sprekers van dit kaliber te kunnen horen spreken. Het valt niet mee om de grote namen naar Nederland te krijgen, maar we zijn er trots op dat dit weer is gelukt.”

Laatste ontwikkelingen

Op het congres komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van zowel SEO als SEA aan bod. Van app search optimization en programmatic search tot adwords beta’s en innovaties. Ook ontbreken contentmarketing en mobile- en crossdevice search niet op het programma.

Wachtlijst

Er is momenteel een wachtlijst voor kaarten die vrijkomen door afzeggingen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar juditpeters@ddma.nl.