Overzicht Actueel

Maarten Stramrood nieuw bestuurslid DDMA

Maarten Stramrood, director e-commerce & service sales bij Ziggo, is 18 juni jl. tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd tot nieuw bestuurslid van DDMA. Maarten over zijn benoeming: “Ik wil een actieve bijdrage leveren aan het neerzetten van het beleid en daarnaast geloven wij bij Ziggo in zelfregulering van de industrie”.

Schat aan ervaring

Maarten heeft bijna 20 jaar ervaring in functies waarbij online en data een belangrijke rol spelen. Hij heeft als ondernemer in het MKB en tegenwoordig binnen een grote organisatie veel inzichten opgedaan over data driven marketing: “Deze ervaring neem ik mee naar DDMA, ik wil graag een gehele sector vertegenwoordigen en niet alleen de grote adverteerders en bureaus. Uiteindelijk hebben consumenten op elk niveau met online dienstverlening en data te maken en moet DDMA hier overal een rol in kunnen spelen.”

Data en privacy belangrijkere rol

Maarten vindt het belangrijk dat de marketingindustrie innoverend en zelfregulerend blijft optreden: “Dit vereist samenwerking en transparantie in alles wat bedrijven doen, omdat data en uiteindelijk ook privacy een steeds belangrijkere rol in de samenleving zal gaan spelen.”

Maarten en DDMA

“Maarten Stramrood weet alles over het slim benutten van klantdata, de grenzen tussen marketing en privacy en aan wat voor type marketeer er in de toekomst behoefte is,” zo schreef Marketing Tribune. “Maarten is een waardevolle toevoeging aan het bestuur van DDMA. Met zijn kennis en ervaring draagt hij goede ideeën aan en overziet hij de sector”, aldus Henry Meijdam (voorzitter). De ambitie van Maarten is dat kleinere ondernemingen en dan met name startende bedrijven meer de aansluiting zoeken met DDMA: “Op die manier kunnen we een hele sector vertegenwoordigen en kunnen we nog meer de breedte en diepte van de sector in.”

Bestuur

Maarten zal in het bestuur Erik van Essen, die een nieuwe baan heeft bij Landal GreenParks, opvolgen. De bestuursrol vervult hij onder leiding van voorzitter Henry Meijdam, naast Lucy van der Helm (SIRE), Johan van Mil (Return Social en Adatus) en Patrick Jordens (DMCC).