Overzicht Events

Member Meet-up: live voorlichting AVG 1-3

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, dat is de nieuwe Europese privacywet, komt er aan. Vanaf mei 2018 gelden nieuwe regels. Voorkom hoge boetes en zorg dat jouw organisatie AVG proof is! Wij helpen je met 10 handige publicaties, maar ook met live voorlichting. In deze eerste voorlichting bespreken onze Legal Counsels Sanne Mulder en Matthias de Bruyne de eerste 3 delen van het AVG traject. Dat zijn:

  • De Meldplicht Datalekken
  • Persoonsgegevens, de basics
  • De DPO en Privacy by design (verschijnt half april)

Plus een praktijkcase. En natuurlijk heel veel ruimte voor vragen over de AVG en alle veranderingen die deze nieuwe wet met zich mee brengt.

Na afloop is er tijd voor een borrel en om onderling ervaringen uit te wisselen.

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier. LET OP! Uitsluitend voor DDMA leden.

Ben je geen lid, maar wil je er wel bij zijn? Mail dan even naar onze relatiemanager Fenna Renkema!

Helaas zit de Member Meet-up: live voorlichting AVG 1-3 van 20 april vol. Wil je toch graag komen? Stuur een mailtje naar info@ddma.nl dan zetten wij je op de reservelijst.

Sprekers & talks

Sanne MulderSanne MulderLegal Counsel
Introductie nieuwe privacywetgeving

Sanne geeft de introductie over de nieuwe privacy wetgeving. Wat zijn persoonsgegevens? Wanneer moet je toestemming vragen? En wie moet een bewerkersovereenkomst afsluiten? Allerlei basisvragen die belangrijk zijn bij het verwerken van persoonsgegevens.

Matthias de BruyneMatthias de BruyneLegal Counsel
De Data Protection Officer en Privacy by design

Matthias is Legal Cousel bij DDMA. Hij gaat vertellen over de 'Data Protection Officer'. Wanneer is het verplicht, en aan welke criteria moet deze persoon voldoen? In het tweede deel van zijn presentatie bespreekt hij de concepten 'Privacy by design' en ' Privacy by Default', wat is het en hoe begin je ermee?

Tim VermeulenTim VermeulenInformation Security Officer KWF
Case: voorbereiding op de AVG bij KWF, inclusief zijn ervaring met de meldplicht Datalekken.

Als “Privacy Officer” en “Information Security Officer” bij KWF verantwoordelijk voor de privacy en beveiliging van de informatie van 1 miljoen donateurs, 100.000 vrijwilligers en 225 werknemers.

Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor KWF en welke stappen heeft KWF genomen om privacy en beveiliging te borgen zodat we kunnen voldoen aan de nieuwe AVG?