Overzicht Actueel

Vacature Communicatie Specialist

DDMA is op zoek naar een communicatie specialist. Je bent vanaf dag één verantwoordelijk voor het activeren van de data- en digital marketingsector via de kanalen e-mail, social en de vakpers. Je werkt samen met je collega die verantwoordelijk is voor PR. Samen verwoorden en verbeelden jullie hoe de sector van data iets moois maakt.

Over DDMA
DDMA is een non-profit kennisplatform voor marketeers, dataspecialisten, techies en privacykenners. Ruim 300 organisaties zijn lid van dit platform en halen en brengen kennis over het relevant en respectvol communiceren met hun klanten. Denk aan partijen als KLM, WarChild, Van Gogh, Nu.nl, Philips, Hunkemöller, Artis en VodafoneZiggo. De thema’s die bij DDMA centraal zijn o.a. search, artificial intelligence, apps, voice en e-mail. Maar ook privacy gerelateerde thema’s als de AVG, de cookiebalk, privacy statements en de afmeldlink in nieuwsbrieven.

Hoe je dag eruit kan zien
Je komt binnen in het huiselijke kantoor aan de Van Lennepkade in Oud-West. We zijn het clubhuis van de sector dus de koffie is goed. Over 3,5 week is het grootste E-mailcongres van de Benelux met normaal gesproken 400 bezoekers. Echter staat de teller in Eventbrite nog op 200. Vragen die in je hoofd opkomen zijn; wie waren er vorig jaar, wat leest de e-mail community, met welke vakperspartijen kan ik samenwerken, wat heeft mijn vorige mailing gedaan qua clicks en kaartverkoop, is het interview met de keynote vaak gedeeld en zo ja, door wie etc. Samen met de DDMA commissie E-mail en je collega Martina (programmamanager) zoek je naar drijfveren. Waarom moet iemand naar dit congres? En hoe overtuigt de lezer zijn/haar manager om hiervoor 350 euro neer te tellen? Je collega Matina (data-analist) klikt alle NAW data bij elkaar voor de mailing die klaarstaat. Een catchy onderwerpregel en klaar. Lunchen aan de picknicktafels op de binnenplaats en die middag voor de vakpers een artikel schrijven met daarin 6 learnings uit de Mobile Elite sessie over metaplatformen.

Wij vragen:

 • Een creatief brein die de doelgroep aanspreekt via tekst en beeld
 • Een pro-actieve enthousiasteling met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een zelfstandige houding
 • Een gepassioneerd schrijver die snapt welke calls to action nodig zijn

Plus:

 • Handigheid met WordPress, Photoshop, Analytics, social media en e-mailsoftware
 • Analytische skills en de drang te willen weten wat het effect is van je uiting
 • Bij voorkeur 2 jaar relevante werkervaring

Wij bieden:

 • Een marktconform salaris op basis van je ervaring en kunde
 • Ruimte voor initiatieven en ideeën. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe je denkt dat dingen beter of anders kunnen
 • Een omgeving waar je veel kunt leren van collega’s en de besten uit de marketingsector
 • Collega’s zonder ellebogen die altijd bereid zijn je te helpen
 • Een kantoor waarvan je foto’s wilt maken, 10 minuten lopen van het Leidseplein
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling

Enthousiast?
Ben jij beschikbaar voor 32-40 uur per week en sta je te springen om in deze functie aan de slag te gaan? Stuur dan vóór 22 april 2019 een mail naar moniquerutten@ddma.nl en wie weet zit jij volgende week bij ons aan tafel. Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Ben je enthousiast om onze nieuwe collega te worden, maar op zoek naar een andere baan dan communicatie specialist? Bekijk dan ook onze twee andere vacatures; PR & Communicatie Specialist en Relatiemanager.