Overzicht Actueel

DDMA zoekt een Privacy Jurist/Legal Counsel!

vacature privacy jurist afbeelding

Wij beseffen dat DDMA één van de velen is die een jurist zoekt met kennis over data en privacy. Toch is deze baan anders dan anderen. Je opereert niet namens één organisatie maar namens 300. En je netwerk eindigt niet bij de draaideur van die kantoortoren maar eindigt in het Europees Parlement. Hoe kan dit? Als privacyjurist van DDMA ben je verantwoordelijk voor de juridische dienstverlening van DDMA. Wij zijn de vereniging voor data en marketing. Een non-profit platform door en voor marketeers, dataspecialisten, techies en privacykenners. Je bent een vraagbaak voor marketeers en een sparringpartner van de juristen van 300 organisaties die lid zijn bij DDMA. Denk hierbij aan Philips, KLM, Adobe, Emakina, Unicef, RTL, Sanoma enz.

Hoe je dag er uit kan zien
Je komt binnen in het splinternieuwe kantoor aan de Van Lennepkade in Oud-West. We zijn het clubhuis van de sector dus de koffie is goed. Over 8 weken lanceert DDMA een update van het Privacy Waarborg, het keurmerk van DDMA. Je leest alles wat zojuist bekend is gemaakt over de AVG (oftewel, GDPR) vanuit de toezichthouder en belt met onze koepelorganisatie in Brussel. Zij zitten immers dicht op het vuur. En het blijft niet bij de audit. De sector ziet DDMA en dus jou als de kenner van dit dossier. Over 3,5 week sta je op het podium van een groot vakcongres en morgen zit het DDMA kantoor vol met 80 nieuwsgierige DDMA leden. Hoe je deze voorlichtingsmiddag gaat insteken heb je afgestemd met de bedrijfsjuristen van de corporates die bijeenkomen tijdens de Privacy Member Meetup. DDMA is immers de plek waar privacyspecialisten kennis over datagebruik in marketing uitwisselen omdat wij een neutraal platform zijn.

Deze rol leidt tot de bevoorrechte positie dat je bij vele organisaties een kijkje in de datakeuken mag nemen. Je hoort en ziet veel omdat jij hen vanuit een neutrale rol adviseert. Intussen is het half 1. Je schuift direct door naar de lunchtafel en bespreekt met collega’s of alles voor morgenmiddag geregeld is en sluit af met een discussie over de beste serie op Netflix. Na de lunch terug naar je inbox waar vragen wachten over Facebook Custom Audiences, het opbouwen van profielen, de meldplicht datalekken en andere vraagstukken die de AVG voor de sector oproept.

Wij vragen:

 • Kennis van privacyrecht
 • Bij voorkeur de universitaire opleiding Informatierecht of Nederlands Recht
 • Affiniteit met marketing en privacy- en telecommunicatierecht
 • 5 jaar werkervaring

Plus

 • Sterk analytisch vermogen
 • Praktisch, zelfstandig en servicegericht
 • De capaciteit juridische kennis toegankelijk te maken voor marketeers in zowel schrift als verbaal.

Wij bieden:

 • Een omgeving waar je kunt sparren met je juridische collega en je mening kan benchmarken met de beste privacyspecialisten van adviesbureaus en uit het bedrijfsleven
 • Een plek waar je contactenlijst met stakeholders eindeloos is. Denk aan toezichthouders, ministeries, universiteiten maar ook leden van het Europees Parlement
 • Ruimte voor initiatieven en ideeën. We zijn altijd nieuwsgierig naar hoe je denkt dat dingen beter of anders kunnen
 • Collega’s zonder ellebogen die altijd bereid zijn je te helpen
 • Een kantoor waarvan je foto’s wilt maken, 10 minuten lopen van het Leidseplein

Enthousiast?
Ben jij beschikbaar voor 32-40 uur per week en sta je te springen om in deze functie aan de slag te gaan? Stuur dan vandaag nog een mail naar moniquerutten@ddma.nl en wie weet zit jij volgende week bij ons aan tafel!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over DDMA
DDMA is de vereniging voor data en marketing. Wij hebben als doel de data driven marketing sector op een hoger niveau te tillen. De boodschap naar de sector is dan ook: data, maak er iets moois van. Wij ondersteunen als non-profit platform 300 bedrijven (merken en bureaus) die bij ons zijn aangesloten. Deze bedrijven halen en brengen bij ons kennis over het inzetten van data om op die manier relevant en respectvol te communiceren met hun klanten. Dit alles doen wij vanuit ons prachtige nieuwe kantoor op het WG-Plein in Amsterdam Oud-West. Met een team van 13 werken wij iedere dag vol overgave aan het tonen van prachtige voorbeelden van ‘wat kan’, ‘wat mag’ en ‘wat je zou moeten willen’ als data gedreven organisatie.